Загиблу лікарку з Кропивницького нагородили орденом “За заслуги”

© Ольга Гліва | Facebook

Президент України Володимир Зеленський посмертно нагородив орденом “За заслуги” ІІІ ступеня лікарку з Кропивницького Ольгу Гліву. Лікарка-анестезіологиня загинула 4 лютого у пожежі в реанімаційному відділенні Запорізької обласної інфекційної лікарні. Вона могла врятуватися, але до останнього витягала хворих на коронавірус, що перебували на апаратах ШВЛ і не могли вибратися самі.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Нагадаємо, журналісти Суспільного зняли документальний фільм-розслідування “Хвиля” про 26-річну лікарку з Кропивницького Ольгу Гліву.

Також Верховна Рада проголосувала за присвоєння Ользі Гліві звання Героя України.

© Ольга Гліва | Facebook

Ольга Гліва навчалася у кропивницькій школі №33, потім у медичному коледжі. У 2020 році закінчила інтернатуру в Запорізькому державному медичному університеті.

Вчителі і сусіди відгукуються про Ольгу якнайкраще: була відмінницею, добропорядною, щирою і відповідальною, гарно співала, але найбільше любила медицину.

“Медицина була її покликанням: Ольга Сергіївна з відзнакою закінчила Запорізький державний медичний університет, блискуче навчалася в інтернатурі, яку закінчила у 2020 році. Попереду було ціле життя, яке молода лікар-анестезіолог планувала присвятити порятунку пацієнтів”, – йдеться на сторінці Запорізького державного медичного університету.

Страшна трагедія у Запоріжжі: пожежа в обласній інфекційній лікарні обірвала життя чотирьох людей. Серед них – і нашої…

Опубліковано Запорізький державний медичний університет офіційна сторінка Середа, 3 лютого 2021 р.

В обласній інфекційній лікарні Ольга працювала лікаркою-анестезіологом всього півроку – з 1 серпня 2020 року. Вона перебувала в реанімації біля хворих на коронавірус, коли там сталася пожежа. Загорілося близько 23:25.

Із вогнем боролися 60 рятувальників та 16 одиниць техніки. Вдалося врятувати вісьмох людей, але троє хворих та лікарка загинули. Двох медиків – анестезіолога та медбрата – шпиталізували. У них опіки та отруєння продуктами горіння.

Після огляду місця пожежі перший заступник голови ДСНС Олег Мельчуцький прокоментував обставини трагедії:

«Хочу відмітити роботу усіх екстрених служб, які були задіяні до ліквідації пожежі: підрозділи ДСНС, медицини катастроф, Національної поліції. Завдяки правильно обраному вирішальному напрямку дій, які одночасно спрямовувалися на гасіння пожежі та порятунок людей, вже о 00:07 були завершені роботи по евакуації усіх людей, які перебували на першому поверсі. Рятувальникам вдалося ліквідувати пожежу у межах тієї площі, що була на момент прибуття перших підрозділів. Зазначу, що умови для гасіння загоряння були надскладними, адже не було змоги повністю відключити електропостачання, яке необхідно для повноцінної роботи кисневих апаратів людям, які цього потребують. На жаль, через швидке розповсюдження вогню у палаті, де виникла пожежа, врятувати 4 людей було неможливо. Наше завдання зараз – зробити все аби унеможливити повторення цієї трагедії».

Роботи по ліквідації наслідків очолив голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов прилетів у Запоріжжя, щоб встановити всі обставини трагедії. В ОДА відбулося засідання обласної регіональної комісії з питань ТЕБ та ЧС.

У поліції відкрили кримінальну справу за ч. 2 ст 270 УК України (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, яке спричинило загибель людей, майнову шкоду в особливо великому розмірі або інші тяжкі наслідки).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар