Де зробити тест на COVID-19 для поїздки за кордон

© pixabay.com

ПЛР-тести з відповідними довідками для виїзду за кордон або припинення самоізоляції роблять в лабораторії обласної Держпродспоживслужби.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби ГУ Держпродспоживслужби.

Таку послугу пропонують у зв’язку зі змінами умов в’їзду в низку країн – необхідністю медичного обстеження перед вильотом. Мова йде про ПЛР-тестування на коронавірус.

До того ж відповідно до постанови Кабміну від 9 грудня 2020 р. №1236 для громадян України, які повертаються з-за кордону, запроваджено обов’язкову самоізоляцію на 14 днів з використанням мобільного додатку «Дій вдома». Підставою для дострокового припинення самоізоляції у зв’язку з перетином протягом останніх 14 днів державного кордону є наявність негативного результату ПЛР-тестування на COVID-19.

У Кіровоградській області лише дві лабораторії уповноважені передавати результати тестування на COVID-19 методом ПЛР для припинення самоізоляції через додаток «Дій вдома» – це лабораторія ДПСС та лабцентру.

У Держпродспоживслужбі вартість послуги з ПЛР-тестування для виявлення РНК вірусу SARS-CoV-2 складає 640,55 грн (вже з урахуванням ПДВ). Для якнайшвидшого отримання результатів день у день необхідно здавати мазки для дослідження вранці, до 11:00.

У разі одержання негативного результату тестування, лаборант вносить цю інформацію до електронної системи Центру громадського здоров’я України, що автоматично синхронізується з сервісом «Дій вдома», а особа отримує сповіщення про можливість припинення самоізоляції.

Для виїзду за кордон можна отримати результати тестування англійською мовою. Для цього необхідно взяти з собою закордонний паспорт, його копію чи фото. Бланк з результатами ПЛР-тесту, який видає лабораторія, також має QR-код.

За 4 години до проведення ПЛР-тестування рекомендовано утримуватися від пиття, вживання їжі, чистки зубів, куріння сигарет та електронних аналогів, жувальної гумки. За 6 годин до тесту не слід використовувати препарати для зрошування чи полоскання горла, пастилки від кашлю та болю в горлі.

Для проведення тестування та за детальнішою інформацією звертайтеся за адресою: м. Кропивницький, вул. Велика Пермська, 58/1; тел. :(0522) 33 84 21; 33 88 78.

Нагадаємо, обласний лабцентр отримав нове холодильне обладнання.

Читайте також: Для лікарів є вакансії з наданням житла на Кіровоградщині

Поширити:

Залишити коментар:

коментар