Чим поповнити свою фотогалерею під час відпустки

Фото: Андрій Ткач

Близиться літній сезон, а ви не знаєте, куди поїхати відпочивати? Запрошуємо вас до самого серця Кіровоградщини — до Кропивницького. Це чарівне місто, культурні пам’ятки якого задовольнять ваші естетичні потреби. Переконайтеся, що камера вашого смартфона досить потужна для того, щоб закарбувати на фото всю красу нашого міста. Якщо ж ні, то задумайтеся про покупку нового смартфона, зокрема зверніть увагу на Samsung Galaxy A32 з камерою 64 Мп.

017c93f6deeb8879947c0885de2809cc.jpg

Дендропарк

Дендропарк — це одна з пам’яток садово-архітектурного мистецтва і одна з головних окрас міста. Його загальна площа складає 45 гектарів, з них 33 повністю зайняті зеленими насадженнями. Щороку у парку розквітає понад 150 тис. тюльпанів різних видів і кольорів. Також тут є чудовий парк атракціонів і розкішна зона відпочинку.

Фортеця святої Єлисавети

Фортеця святої Єлисавети була споруджена в 1752 році, щоб оборонити Південь України від набігів татар і турків. Спорудження назване в честь небесної покровительки імператриці Єлисавети, за наказом котрої і була побудована фортеця. Зараз це музей під відкритим небом з безліччю старовинних гармат.

Музей-літак

У Кропивницькому розташований єдиний на всю Україну музей-літак. Майже два роки авіатори, небайдужі спонсори та курсанти проводили реставраційні роботи, щоб повністю перефарбувати літак і провести реставраційні роботи. Літак моделі АН-24 — це літак-легенда за словами Юрія Курліна. Всім шанувальникам авіатехніки обов’язково сподобається.

Музей мистецтв

Цей музей було побудовано приблизно в 1897 році (точна дата невідома) за розпорядженням комерсанта Ізраїлю Шполянського. Інтер’єр та екстер’єр будівлі — це еталон модернізму початкового періоду. Через свій специфічний архітектурний стиль його одразу ж прозвали Пасажем.

І це лише мала частина з того, що вас зацікавить у Кропивницькому. Це чудове місто, яке здатне вразити будь кого, особливо якщо він тут вперше.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар