У Кропивницькому шукають старовинні фото храму для реставрації

© pixabay.com

Храм святого Володимира Великого Православної Церкви України вже 25 років відбудовують силами парафіян. Нині взялися за відновлення прихрамової території, для чого розшукують давні фото церкви і ділянки навколо неї.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією ландшафтної майстерні «Пан Тюльпан», яка працює над цим проектом.

Храм святого Володимира Великого заклали у 1795 році й освятили у 1826-му. Пережив він і духовне піднесення і глибоке спустошення. За часів комуністичного режиму знищили і сплюндрували багато духовних святинь. Не став винятком і храм св. Володимира Великого, один з найстаріших у нашому місті. Спочатку храм віддали під склад, потім тут розташовувалася універсальна біржа, будинок культури працівників торгівлі. За цей час приміщення неодноразово перебудовували, знищували ознаки культової споруди.

У 1996 році храм передали релігійній громаді Української Автокефальної Православної Церкви міста Кропивницького, що під юрисдикцією Православної Церкви України. З того часу приміщення почали відбудовувати силами самих парафіян і людей, яким небайдужа його доля.

Над проектом з благоустрою території храму нині працює ландшафтна майстерня «Пан Тюльпан», яка має великий досвід в облаштуванні приватних ділянок, територій суспільного значення, парків та скверів, і також хоче внести свою частку до благої справи.

Спеціалістами майстерні звертаються до кропивничан з проханням переглянути свої старі фото – можливо, серед них є зображення храму святого Володимира Великого і території навколо нього. Вони дуже допомогли б у роботі над проектом.

Нагадаємо, “Баба Єлька” досліджує Голованівщину.

Читайте також: “Створюємо роботів для космічних програм”: історія кропивничанки, яка працює в NASA

0937ccf5100edd53826d52cbc7072667.jpg

Поширити:

Залишити коментар:

коментар