20 стаціонарних пунктів вакцинації запрацювали на Кіровоградщині

© Getty Images

20 із 25 пунктів щеплень запрацювали на базі закладів первинної медико-санітарної допомоги Кропивницького, Новоукраїнського, Новомиргородського і Долинського районів, а також обласного центру.

Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Олег Рибальченко, інформує Перша електронна газета.

Ще 5 пунктів вакцинації, за його словами, запрацюють до кінця наступного тижня.

Загалом станом на 26 березня щеплення від коронавірусу  вакциною Oxford/AstraZeneca (Covishield) отримали 174 325 українців, із них 4 437 жителів Кіровоградщини.

За інформацією МОЗ, Україна має всього 500 тисяч доз вакцини Covishield виробництва індійського Інституту сироватки крові і 215 тисяч доз вакцини CoronaVac, виробництво китайської компанії Sinovac Biotech.

Стати в чергу на вакцинацію можна через портал чи мобільний додаток “Дія” або контакт-центр МОЗу з протидії COVID-19 за номером 0 800 60 20 19.

Зверніть увагу, що працівникам закладів охорони здоров’я, освіти, соціальної сфери, інтернатів, будинків для людей похилого віку та інших спеціалізованих закладів, військовослужбовцям та працівникам структур державної безпеки не потрібно записуватись. Роботодавець самостійно вносить відомості про них до списків і повідомляє про дату щеплення.

Наголошуємо, що запис у чергу на вакцинацію не є записом до лікаря.

Нагадаємо, ще 4 смерті і 184 випадки зараження COVID-19 зафіксували на Кіровоградщині.

Читайте також: У ДТП на Кіровоградщині потрапила вантажівка, що їхала за кисневими балонами для лікарні

Поширити:

Залишити коментар:

коментар