Корисні поради при купівлі житла

© Unsplash

Якщо ви остаточно прийняли рішення щодо придбання власної квартири, вам варто ознайомитися з нашими корисними порадами при її виборі, які вам допоможуть скласти вдалу угоду купівлі-продажу та уникнути небажаних обставин. Отже, якщо ви вирішили купити квартиру Кропивницький на сервісі OLX, починайте вивчати особливості обраної вами квартири.

Тип та місце розташування квартири

2b72a974fca66df3aa879d1bac19e5c8.png

Обравши декілька варіантів квартир для покупки, визначте за власними критеріями оптимальний варіант. До моменту огляду житла варто вирішити:

  • в якому районі міста вам буде комфортніше проживати;
  • як далеко буде розташоване житло від роботи або навчального закладу;
  • чи є біля дому паркінг, дитячий садок та поліклініка.

Таких питань може бути багато в залежності від ваших потреб та можливостей.

Оглядати квартиру краще з досвідченим рієлтором у світлий час доби. Рієлтор допоможе вам розібратися з документами на житло, порадить, на що звернути увагу та в яких випадках краще торгуватися. При необхідності рієлтор надасть вам варіанти квартир на продаж з оптимальним для вас станом та місцем розташування.

Огляд квартири

До огляду обраної квартири краще підготуватися ретельно та навіть робити його двічі у світлий час, коли видно всі недоліки стану житла. Краще домовлятися, щоб зустріч була індивідуальна без інших потенційних покупців.

При спілкуванні з власником майна запитайте в нього про середні витрати на комунальні послуги на місяць, про стан будинку та сусідів. Зверніть увагу на стан сантехніки, стелі, стін та полу. У квартирі не повинно бути плісняви: це дуже шкідливо для здоров’я та має дуже неестетичний вид. Обов’язково повинен бути доступ до сантехніки, особливо до каналізаційної та водопровідної труби.

Якщо власник продає житло з побутовою технікою, то варто перевірити її стан. Кондиціонер повинен бути у робочому стані, пральна машина-автомат не повинна дуже гучно працювати, а газова плита має працювати досконально. Також перевірте електричну проводку та цілісність електровимикачів.

Отже, ці прості поради допоможуть вам придбати кращу квартиру та комфортно в ній мешкати.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар