Кропивницька художниця розписує стіну в педуніверситеті

Кропивницька художниця Тетяна Стороженко розписує стіну в педуніверситеті. Малюнок називається “Сім’я – це простір без насильства”.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Суспільне.

У переході до бібліотеки, у п’ятиповерховому корпусі педуніверситета, за два тижні Тетяна Стороженко створила малюнок на стіні. За основу взяла роботи австрійського художника Густава Клімта.

У центрі картини – родина, навколо графічні малюнки – це символи достатку та довголіття, каже Тетяна Стороженко.

“Я писанкарка, тому символіка мені близька, і в моїх роботах часто виникають символи”.

8d3646f2b10309efd5ce8a657c8e360a.jpg

Говорить, кольори вибирала такі, щоб вони поєднувалися із центральною композицією. Найскладніше, каже, на стіні зображувати обличчя людей.

За роботою художниці спостерігає співробітник педуніверситету Кирило Панченко.

“Ця робота для мене досить цікава, оскільки десь перегукується із сучасним мистецтвом 20 століття, десь перегукується із історико-етнографічними елементами, я думаю, що для бібліотеки вона стане дійсно окрасою, можливо, улюбленою фотозоною для наших студентів”.

Це місце для розпису обрали через велику кількість студентів і викладачів, які тут ходять, – говорить ректор університету Олег Семенюк.

“Тема нас об’єднує: педуніверсистет, виховання, родина, цінності української нації. Сама ідея непогана. Ми обрали з декількох варіантів. Вибрали такий малюнок, який задовольнив всіх”.

Художньо-декоративне панно виготовляється за кошти обласного бюджету, – розповіла начальниця відділу обласного департаменту соцзахисту населення Вікторія Янковська.

”Проект коштує майже 13 тисяч гривень. Ці кошти виділяються департаменту соцзахисту населення для реалізації заходів державної політики з попередження та протидії домашньому насильству”.

Закінчити роботу над картиною художниця обіцяє до 10 грудня.

Нагадаємо, у Кропивницькому музеї покажуть слов’янських бестій.

Читайте також: Майстриня з Кіровоградщини робить ляльки-мотанки

Поширити:

Залишити коментар:

коментар