У Созонівці пів сотні АТОвців вже п’ять років не можуть отримати землю

© inform.kz

54 учасники АТО/ООС вже п’ять років не можуть отримати земельні ділянки у селі Созонівка Кропивницького району. У сільраді ветеранам кажуть, що вільної землі немає.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Суспільного.

Боєць Української Добровольчої армії Дмитро Сергієнко розповідає, що хотів отримати земельну ділянку для будівництва гаража і навіть знайшов місце, де ветерани могли б поставити 4-5 гаражів, але в сільраді йому відмовили. Така ж ситуація і щодо обіцяних двох гектарів під ведення сільського господарства і  ділянок для індивідуального будівництва.

Натомість сільрада пропонує військовим пустир на окраїні села. Досі там був смітник.

“Не знаю, таке місце давати – це просто приниження” – каже Дмитро Сергієнко

23178e47ba78ec0b7f7b127d4b5e16f4.png

Керівник обласного ресурсного центру з допомоги ветеранам Віктор Колінько підтверджує, що військові з Созонівки вже п’ятий рік не можуть отримати землю в місцевій сільраді.

“На їхні звернення відповідали – землі немає, розводили руками. Звертайтеся в інші сільські територіальні громади. Але з іншої сторони села бізнес будується доволі успішно”.

Юрист Денис Лінчевський пояснює, за яких умов бійці мають право на земельну ділянку:

“Позачергово, в разі їх наявності на території сільради, дана особа звертається із заявою на надання відповідного дозволу на розробку технічної документації, до якої надає викопіювання з бажаним місцем розташування земельної ділянки. В залежності від того, які відповіді отримають від сільради, вони можуть ті запити оскаржити у судовому порядку”.

Військові планують відстоювати свої інтереси в суді.

Детальніше дивіться на відео:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар