Яка користь для дитини від складання пазлів?

© Getty Images

За чудовими іграми та іграшками для наших дітей завжди стоїть наука, і пазли не є винятком. Вам же знайоме почуття задоволення, яке виникає, коли ви вирішуєте справді складну проблему чи розгадуєте головоломку? Саме це задоволення спонукає нас дізнатися більше про навколишній світ і це те, до чого ми повинні заохочувати своїх дітей. Незалежно від того, збирають вони пазли з десяти частин чи будують “Титанік” з тисячі, таке дозвілля стає відмінним способом для навчання і розвитку дитини.

Із широким асортиментом пазлів можна ознайомитися на https://panama.ua/categorys/76281/, а ми розкажемо про 5 корисних навичок, які отримують діти від складання таких головоломок.

1. Викликають цікавість

Яскраві кольори та унікальні форми дуже приваблюють маленьких дітей, а поєднання цих стимуляторів із вирішенням проблеми справді викликатиме цікавість у ваших дітлахів. Пазли дають можливість планувати свої дії, перевіряти ідеї та вирішувати задачі. Діти запам’ятовуватимуть кольори, форму, а також продумуватимуть власну стратегію. Підживити цю цікавість – одна з найкращих речей, яку ми можемо зробити, щоб допомогти нашим малюкам стати успішними!

2. Когнітивні тренування

Все, що справді вимагає роздумів та міркувань, дасть вашим малюкам чудові когнітивні тренування. Дитячі книги – це прекрасно, але поєднувати їх зі складанням пазлів та іграми – ще краще. Зробіть своїм дітям круті тренування для мозку за допомогою справді креативної головоломки!

943d49d0a76a6e8f12a491d80437d775.jpg
© iStock

3. Розвивають дрібну моторику

У наш час діти легко можуть захопитися різними іграшками в своїх ґаджетах чи комп’ютерах. І хоча вони також можуть мати свої переваги, насправді кращим способом розвинути дрібну моторику буде складання головоломок. Легкі пазли допомагають дітям розвивати силу пальців, учать наполегливості, тренують координацію. Під час підбору, переміщення і скручування деталей пазлу кожен малюк зможе розвинути сильну дрібну моторику.

4. Координація очей та рук

Координація очей і рук є важливою навичкою як для дітей, так і для дорослих. У міру того як ваші малюки практикуються у маніпулюванні частинками пазлу, щоб ті помістилися в потрібному місці, вони працюють не лише над своєю дрібною моторикою, але й над координацією рук і очей. Діти будуть розважатися годинами, намагаючись зіставити те, що вони бачать, із тим, що вони роблять!

© iStock

5. Командна робота та соціальні навички

Вірите чи ні, пазл-головоломка насправді є чудовим способом заохочення колективної роботи та соціальних навичок для ваших малюків. Підготуйте декілька пазлів, аби діти змогли складати їх разом, і подивіться, наскільки добре вони функціонують як команда! Ви можете заохочувати спільну роботу словесно або запропонувати ігри та головоломки, які найкраще підходять для колективної роботи. Подайте приклад: запропонуйте своїм дітям складати з вами пазли та визначте різні ролі й обов’язки для кожного учасника. Ці вправи для колективної роботи та приклади соціальних навичок гарно підходять для домашніх посиденьок.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар