Як влаштувати квітник – правила, які допоможуть уникнути помилок

© Alpha Coders

Квітник організовують, щоб створити красивий ландшафт, підкреслити красу саду. Звичайно, квітами займаються ті люди, які їх люблять. Але щоб створити гарний сад, необхідно не лише купити насіння квітів, але й спланувати його. Особливо популярні квітники безперервної декоративності, які радують око цвітінням протягом всього року.

Сьогодні часто оформлення ландшафту роблять за допомогою створення міксбордеру. Це квітник, який має неправильну форму, вільні обриси, і зазвичай простягається на великі відстані. Утворюють міксбордер за допомогою багаторічних квітів, кущів та невисоких дерев. Частіше всього такі клумби влаштовують вздовж парканів або навколо газонів.

Що необхідно враховувати при створенні квітника?

Звичайно, спочатку хочеться, щоб рослин було якомога більше, і різних кольорів. Але такий підхід може все зіпсувати, і в результаті ми отримаємо просто яскраву пляму. Тому перед тим, як оформлювати квітник, його необхідно спланувати, бажано на папері. І робити це треба з врахуванням основних правил.

Спершу оцініть екологічні умови ділянки. В залежності від типу грунту треба вибирати і рослини, яким буде в таких умовах комфортно рости. Тут важливо пам’ятати і про кислотність грунту, а також про режим освітлення. Наприклад, і місці, де постійно тінь і зберігається вологість, гарно приживиться папороть, хоста, астильба та ін. В сухих місцях добре почувається ехінацея, шалфей, очиток. В кислих грунтах можна садити клюкву, рододендрон, азалію та ін.

Спершу. Ніж починати розбивати квітник, необхідно визначитись з його стилістикою. І вже потім можна підбирати асортимент рослин. Якщо підтримуватись такого підходу, то можна створити реально прекрасний квітник, який стане окрасою вашого саду. Найбільш розповсюдженими є природний, англійський, середземноморський або стиль кантрі.

Важливо також підібрати правильну кольорову гаму. Комусь подобається монохромність, а хтось бажає бачити багато кольорів в своєму квітнику. В будь-якому разі необхідно продумати всі моменти, щоб в результаті отримати красиву картину, а не казна що.

Також важливо пам’ятати і про терміни цвітіння. Тут краще всього зробити відповідну таблицю, якщо ви бажаєте, щоб у вашому квітнику завжди цвіли квіти. Такий підхід допоможе з самого початку зрозуміти, на скільки правильно ви підібрали асортимент.

Звичайно, слід пам’ятати і про ярусність рослин. Тому важливо розуміти, що існують рослини переднього, середнього та заднього планів. Розуміння росту рослин допоможе створити гармонійний квітник.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар