У Кропивницькому створять Центр надання допомоги жертвам домашнього насильства

© etcetera.media

Сьогодні, 14 вересня, у міській раді Кропивницького відбулося засідання робочої групи з вивчення питання щодо створення Центру надання допомоги жертвам домашнього насильства.

Про це йдеться на сайті міськради, повідомляє Перша електронна газета.

“Тільки у І півріччі 2020 року від громадян міста надійшло 402 звернення щодо насильства в сім’ї поліцією винесено 88 термінових заборонних приписів”, – відзначив директор Кропивницького міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олег Краснокутський

Думка учасників робочої групи була одностайною: Центр, в якому надаватимуть допомогу жінкам і чоловікам, що постраждали від насильства, дітям і підліткам, які стали свідками скоєння насильства, та іншим членам сім’ї, які потребують допомоги, потрібен нашому місту.

“Більш того, нам необхідно не тільки надавати захист постраждалим від домашнього насильства, а й працювати з кривдниками, застосовуючи корекційні програми,- наголосив Олег Краснокутський”.

Члени робочої групи обговорили Положення про Центр надання допомоги жертвам домашнього насильства та погодили порядок винесення на розгляд сесії проекту рішення про його створення.

Нагадаємо, після побиття співмешканцем кропивничанку госпіталізували в лікарню.

Читайте також: Що звикли замовчувати жінки – відверті історії кропивничанок

Поширити:

Залишити коментар:

коментар