У Кропивницькому збирають підписи, щоб визнати вуличних котів частиною екосистеми міста

Image by Tasos Lekkas from Pixabay

У Єдиній системі електронних петицій зареєстрували звернення з проханням Визнати вуличних котів частиною екосистеми Кропивницького.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Текст петиції подано без редакції:

“Останнім часом спостерігається жахлива тенденція до збільшення кількості випадків замурування котів в підвальних приміщеннях житлових будівель. З метою захисту тварин від подібного жорстокого поводження, необхідно визнати вуличних котів частиною екосистеми міста Кропивницького та заборонити їх безпричинний вилов та вбивства. Взявши за приклад практику м.Львова, м. Варшави, м.Києва, м.Одеси, м.Рівного, м.Запоріжжя та інших європейських міст, слід дозволити котам вільно жити та пересуватися в підвалах, горищах та інших місцях їхнього постійного перебування, оскільки вони виконують вкрай важливу функцію природної дератизації – знищення гризунів, що є рознощиками багатьох інфекцій.

Що потрібно зробити?

Відповідним рішенням міської ради проголосити котів співмешканцями Кропивницького – частиною екосистеми міста. Внести відповідні зміни до правил благоустрою, правил утримання будинків та прибудинкової території, зробити відповідні доповнення до повноважень.

Відповідальним особам, які в структурах житлово-експлуатаційних підприємств (комунальних, ОСББ) чи організацій всіх форм власності уповноважені забезпечувати дотримання норм експлуатації підвальних, комірних приміщень і горищ, запобігати ненавмисній і навмисній ізоляції там котів (закриванню чи замуровуванню у цих приміщеннях, що унеможливлює вільний вихід тварини з місця переобувания). Зобовʼязати обслуговуючі комунальні господарства, ОСББ не створювати навмисних перешкод для виконання котами функції природної дератизації, даючи їм доступ до комірних і підвальних приміщень.

Коти, хоч і гуляють самі по собі, усе ж потребують нашої підтримки й турботи. Те, що деякі з них живуть на вулиці, зовсім не значить, що ставитися до них можна із жорстокістю. А чи не найбільша жорстокість у такому випадку – байдужість. Зрештою, те, як ми ставимося до слабших, визначає, наскільки гуманними є ми самі. Місто – наш спільний дім, а в домі повинно бути затишно та безпечно всім. Зробимо світ трішечки кращим!”.

Автор петиції: Колесніков В’ячеслав Леонтійович

Дата початку збору підписів: 17 серпня 2020 року.

До кінця збору підписів залишилося: 44 дні.

Станом на 18 серпня петицію підписали 127 людей із 450 необхідних.

Підписати петицію можна тут.

Нагадаємо, поїлки для тварин встановили на вулицях Кропивницького.

Читайте також: Кропивничанка лікує травмованих диких птахів

Поширити:

Залишити коментар:

коментар