Види кавомашин: чи яку обрати для дому?

© iStock

Приємно встати вранці і почати день з теплої ароматної кави, насолодитися смаком і зарядитись енергією. Мати вдома кавоварку мріють багато кавоманів, адже погодьтеся улюблений напій зроблений своїми руками додає тепла в душі і затишку. Коли стоїть вибір який пристрій вибрати для домашнього користування, ми починаємо читати безліч статей в інтернеті, ходити по магазинам і консультуватися з продавцями. Адже сучасний ринок може запропонувати величезний вибір моделей, на будь-який смак і функціонал.

Сьогодні виділяють наступні види кавоварок:

  • крапельного типу;

  • капсульні;

  • гейзерні;

  • ріжкові;

  • автоматичні.

Та яку ж обрати, давайте детальніше розберемось.

Кавоварки крапельного типу

Дуже прості пристрої, які мають невелику ціну. Принцип їх роботи:

  • вода підігрівається у верхньому відсіку;

  • стікає в нижній відділ і при цьому проходить через спеціальний фільтр з кавою;

  • в резервуарі для кави збирається готовий напій.

Такий аппарат стане прекрасним варіантом для великої сім’ї, де багато любителів кави.

Интернет-ресурси пропонують великий ассортимент цих моделей кавомашин. Алло ー магазин, в якому представлено більше десятка різновидів цих апаратів, як для дому, так і для офісу.

Кавоварки капсульні

Прості і недорогі пристрої, які часто можна зустріти вдома і в невеликих кафе. Принцип роботи елементарний ー потрібно вставити капсулу з кавової сумішшю в машину, поставити чашку і натиснути пуск. Ароматна кава готова. Єдиний мінус, що капсули не завжди можна знайти і вони суворо підходять тільки під певну модель. Також в ній обмежена кількість смаків, що не підійде для гурманів, які люблять експериментувати.

Гейзерні кавоварки

Здобули велику популярність в Італії, а потім і в решті світу. За виглядом вони нагадують звичайний чайник, компактні і недорогі. Прилади влаштовані за принципом гейзера. Вода нагрівається в нижньому відсіку, далі піднімається в середній, де відбувається процес змішування з меленими зернами. Після цього готовий напій переміщається в верхній відсік, звідки його вже можна наливати в чашку і пити. Кавоварка готує каву класичним способом і тому підходить для справжніх цінителів. У ній не приготуєш більше двох чашок кави, зате смак їх буде дуже насиченим і ароматним.

Ріжкові кавоварки

Сучасний тип кавоварок славиться тим, що з їх допомогою можна приготувати безліч кавових напоїв такі як: капучино, латте, американо, еспресо і багато інших. Пристрої досить не бюджетні, але ціна виправдана функціональністю і різноманіттям смаків. Вони все частіше зустрічаються в спеціалізованих кав’ярнях, де професійно підходять до готування напою. Ріжкова кавоварка перетворює воду в пар, завдяки чому з зерен краще вимиваються екстрактивні речовини. Через це смак виходить більш насиченим і ароматним. Купуючи її додому, ви не будете так часто відвідувати кав’ярні, адже тепер кав’ярня є у вас вдома.

Автоматичні кавомашини

Найсучасніший тип пристроїв. Кава готується повністю автоматично. Варто лише іноді засипати зерна в спеціальний контейнер та вибрати тип улюбленого напою. Тепер зачекайте кілька секунд і кава вже у вас в чашці.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар