На відремонтованій дорозі у Кропивницькому просять встановити “лежачого поліцейського”

© fool.com

Півтора десятка людей влаштували акцію біля пішохідного переходу на вулиці Кропивницького. Просили встановити ”лежачого поліцейського” – пристрій примусового зниження швидкості руху. Організаторка акції Ксенія Ліснічук розповіла, що після того, як дорогу відремонтували, водії почали їздити швидше, відповідно, переходити вулицю – стало небезпечніше.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного, повідомляє Перша електронна газета.

Біля пішохідного переходу на вулиці Кропивницького зібралися півтора десятка місцевих жителів. За словами Ксенії Ліснічук, швидкість автомобілів тут сягає 100 кілометрів на годину, сталося дві аварії. У березні 2020 року з проханням встановити на дорозі обмежувач швидкості звернулись до міського голови Кропивницького:

”Звернення надіслали на робочу скриньку міського голови. Нам відповів заступник міського голови Олександр Вергун. Пояснив, що це дорога районного значення і у нас немає перспектив для встановлення тут ”лежачого поліцейського”. Мені дуже не хочеться, щоб були тут лежачі діти”.

За годину акції учасники зібрали 37 підписів під клопотанням до міського голови.

Водій Олександр Брайко запропонував альтернативу ”лежачому поліцейському” – світлофор. За словами виконуючого обов’язки начальника відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції області Сергія Бабенка, пристрої примусового зниження швидкості або їх елементи встановлюють біля навчальних закладів, зон відпочинку, дитячих садочків, загальноосвітніх закладів, парків тощо. Встановлювати їх на магістральних вулицях міста заборонено. Вулиця Кропивницького, на ділянці, де кропивничани просять встановити обмежувач швидкості, є магістральною вулицею:

”Підвищити рівень безпеки руху на цій вулиці можна, своєчасно поновлюючи дорожню розмітку, встановивши дорожні знаки обмеження максимальної швидкості. Також запропонували обладнати пішохідний перехід новітніми системами освітлення і влаштувати пристрої примусового зниження швидкості дорожньо-транспортної техніки”.

Заступник міського голови Кропивницького Олександр Вергун розповів, що усі пропозиції – і поліції, і місцевих жителів – розглянуть:

”Ми будемо робити все, щоб встановити там ”лежачий поліцейський”. Якщо потрібно, то змінимо статус цієї дороги з районного значення на якусь іншу дорогу, на якій дозволяється встановлення. Будемо намагатися встигнути зробити це до першого вересня”.

Нагадаємо, у Кропивницькому планують відремонтувати більше півсотні прибудинкових територій.

Читайте також: Після реконструкції на Полтавській висадять 50 кленів

Поширити:

Залишити коментар:

коментар