На Кіровоградщині розпочався черговий етап послаблення карантину

© travelweekly.com.au

На Кіровоградщині відсьогодні, 6 липня, розпочався черговий етап послаблення карантинних заходів. Насамперед йдеться про вимоги до обсервації та самоізоляції тих громадян, які повернулись з-за кордону.

Про це Першій електронній газеті повідомили у пресслужбі ОДА.

Як зазначається у протоколі рішення засідання обласної комісії з питань ТЕБ і НС, самоізоляція та обсервація припиняються за умови отримання негативного результату ПЛР-тестування на COVID-19, яке було проведено після того, як людина перетнула державний кордон чи пункти виїзду з тимчасово окупованих територій у Донецькій чи Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополь.

Разом із цим не підлягають самоізоляції у зв’язку з перетином контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповані території:

  • співробітники Місії Міжнародного комітету Червоного Хреста;
  • співробітники акредитованих в Україні дипломатичних місій;
  • учасники зовнішнього незалежного оцінювання та вступних випробувань за запрошенням закладу вищої чи фахової передвищої освіти разом із однією людиною, яка супроводжує кожного з них, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті з хворим на коронавірус.

Послаблення протиепідемічних заходів стосуються й роботи кінотеатрів. Їм дозволили працювати, але за умови наповненості залу не більше ніж на 50%.

Нагадаємо, на Кіровоградщині 659 людей захворіли на коронавірус із початку поширення епідемії. 85% мешканців області, які були інфікованими, вже побороли недугу. 32 людини померли від ускладнень, до яких призвів COVID-19.

Читайте також: Від коронавірусу померла медсестра обласної лікарні в Кропивницькому

Поширити:

Залишити коментар:

коментар