Школа програмування у Кропивницькому видаватиме цифрові дипломи

© Pixabay

Вперше в Кропивницькому знання випускників професійних курсів можна підтвердити онлайн. Минулого тижня безкоштовна школа програмування Ш++ анонсувала, що видаватиме дипломи для своїх випускників, із цифровою версією включно. Відтепер кожен випускник отримуватиме паперовий сертифікат із посиланням на сайт, де можна перевірити дійсність диплому та дізнатись успішність студента.

Про це Першій електронній газеті повідомили представники школи.

Ш++ описує наступні переваги цифрового диплому:

1. Зроблений для роботодавця, а не для батьків

Держава вже не гарантує працевлаштування при закінченні ВНЗ. Класичний диплом не є ключовим фактором і гарантом професіоналізму.

Під час створення цифрового диплому Ш++ розробники консультувались із провідними ІТ-компаніями міста і дізнавались їх очікування та бачення процесу відбору кандидатів.

Цифровий диплом – це сучасна альтернатива резюме, що автоматично створюється для кожного випускника. В ньому одразу ж перераховані вміння, вказані контакти та позиція, на яку претендує студент.

2. Містить відгуки від викладачів

Роботодавець шукає не лише відмінників, але й тих, хто вміє працювати в команді та організовувати свій час, бути надійним і легким в спілкуванні. Тому персоналізовані відгуки доповнюють оцінки.

3. Видно рейтинг студента відносно інших

Відзнаки типу “ТОП 10%” привернуть увагу роботодавців, які принципово шукають найкращих.

4. Неможливо підробити

Паперовий диплом містить посилання на сайт диплому, який містить фотографію студента і контролюється виключно розробниками курсу.
Отже, підроблений диплом не зможе посилатися на сайт. Диплом отримують лише ті, хто закінчив навчання і пройшов випускний іспит. Цифрові дипломи створені щоб допомагати випускникам швидше знаходити роботу.

Ш++ вважає, що все ж отримані знання важливіші за диплом, навіть якщо він цифровий. Варто зазначити, що в Україні поки що не існує цифрових державних дипломів.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар