Відсьогодні послаблюють карантин: що вже можна, а що ще ні

© luxxolab.com

Після майже двох місяців від початку запровадження карантину Кабінет міністрів починає знімати деякі обмеження. Тепер можна, зокрема, відвідати музей, стоматолога чи бюро ритуальних послуг.

Про це пише Радіо Свобода, повідомляє Перша електронна газета.

Уряд оприлюднив постанову, якою дозволив з 11 травня працювати кільком категоріям підприємств із деякими обмеженнями.

Не тільки працівники закладів усіх типів, а й відвідувачі парків та скверів, музеїв, кафе й ресторанів повинні бути в масках (окрім, власне, часу прийому їжі). Працівникам заправок, фінансових установ, салонів мобільного зв’язку, автомобільних салонів та майстерень тепер, окрім обличчя та очей, треба захищати й руки. Маски обов’язкові також для спортсменів під час тренувань.

651A37F6 C863 4943 9D8F CBAF418C8FD2 w1597 n r0 st

Постанова дозволяє відновити роботу “закладам побутового обслуговування”. Податковий кодекс відносить до цього поняття широкий перелік послуг, наприклад: виготовлення на замовлення та ремонт одягу, взуття, виробів із тканини чи шкіри, меблів, ремонт автомобілів, мотоциклів чи мопедів, техніки, музичних інструментів, виробництво фото, прокат речей, хімчистку, ритуальні послуги. Сюди ж входить робота домашньої прислуги.

E63E7F43 256A 4420 B2D7 919AB296CD50 w1597 n r0 st

Залишаються без змін і заборони на роботу закладів розваг, дитячих садочків і шкіл.

Уряд також подовжив дію надзвичайної ситуації та обмеження на перетин державного кордону, лінії розмежування з окупованими територіями Донбасу та адміністративного кордону з анексованим Кримом – поки що до 22 травня. Втім, прем’єр-міністр Шмигаль вже анонсував, що карантинні обмеження можуть тривати й після цієї дати.

Нагадаємо, у Кропивницькому чотири нових випадки захворювання коронавірусом.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар