Медики Кіровоградщини не отримали 300% доплати за роботу з хворими на коронавірус

Обіцяних від уряду 300% до окладу в квітні за роботу з хворими на коронавірус медики Кіровоградської області не отримали.

Про це йдеться в сюжеті UA: Кропивницький, повідомляє Перша електронна газета.

Фельдшер обласного Центру екстреної меддопомоги у Кропивницькому отримав 17 гривень 4 копійки доплати за квітень. Це найменша доплата, яку нарахували – розповіла головна бухгалтерка Тетяна Кричун.

Лікар центру Кирило Криничний минулого місяця мав шість викликів до пацієнтів з коронавірусом.

“За цю роботу я отримав 437 гривень 15 копійок. На ці гроші я навіть захисний костюм собі не куплю. Він коштує 450 гривень. Хороший. Можна купити два респіратори. Якраз на добу роботи”.

Посадовий оклад лікаря 3948 гривень. З нього вираховували розмір доплати.

“Я відпрацював у квітні місяці 276 годин. Норма була 161 година. Це приблизно дотягує ставка і сім, а то і більше. Це не можна назвати доплатою, це взагалі нічого. В мене немає ні категорії, нічого, тому вона складає саме цю суму. Ми не знаємо, чи ми були в контакті, чи не були, підтверджених мало, експрес-тести не є достовірними. Їхня достовірність – 40 %. А підтвердження ПЛР приходить вже потім, через 3-4 дні, а контакт був, і незахищений, тому і є така кількість на станції тих, хто захворів”.

Чому медики на отримали обіцяні урядом 300% доплат, пояснює директор обласного департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко.

“Постанова кабміну, яка регулює порядок нарахування, з’явилася 14 квітня, і перші два тижні квітня бухгалтери намагались нараховувати за постановою, яка має відношення до березня, де погодинна оплата за безпосередній контакт. Тому тепер просто доперерахується обсяг у вигляді пакету на весь обсяг надання допомоги за квітень, і в травні всі медпрацівники отримають доплати”.

Каже – працівники Центру екстреної меддопомоги 300% зарплатню за роботу з хворими на коронавірус за квітень отримають наступного тижня. Гроші має дати Національна Служба здоров’я. Медики 5 госпітальних баз області, які лікують хворих з коронавірусом, отримають обіцяні урядом доплати за квітень до кінця травня. Це працівники обласної і міської лікарень у Кропивницькому, Добровеличківці, Малій Висці та Олександрії.

Нагадаємо, ще одна медсестра підхопила коронавірус на Кіровоградщині.

Читайте також: На Кіровоградщині є 38 вакансій для медсестер

Поширити:

Залишити коментар:

коментар