Двох хворих на COVID-19 переведуть з готелю “Турист” в Олександрійську міську лікарню

© cdnuploads.aa.com.tr

Хворих на коронавірус мешканців Приютівської громади, які перебувають на обсервації в готелі «Турист» у Кропивницькому, переведуть на стаціонарне лікування в інфекційне відділення Олександрійської центральної міської лікарні.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Приютівської ОТГ Андрій Коломійцев, інформує Перша електронна газета.

За його словами, двоє жителів ОТГ, які прибули з-за кордону, мали б відразу поїхати на обсервацію в Кропивницький, але не зробили цього. Вони нібито знаходилися на самоізоляції вдома. Їхати в готель “Турист” на обсервацію їх змусила поліція під загрозою штрафу по 17 тис. грн кожному. Там, провівши тестування, у людей виявили коронавірус. Ніяких симптомів захворювання не проявляється.

Відразу визначили коло контактних осіб, які, за словами Андрія Коломійцева, вже знаходяться на самоізоляції, також здали аналізи і чекають на результати.  На території Приютівки проводять посилені заходи дезінфекції.

Тим часом хворих мешканців ОТГ переведуть до Олександрійської ЦМЛ, яка є лікувальною установою вірусного захворювання COVID-19 в Олександрійському госпітальному окрузі, куди входить і Приютівська громада. Тут разом з жителями Приютівки в інфекційному відділенні перебуватимуть ще двоє жителів Світловодська.

Наразі вирішується питання їх транспортування з Кропивницького до Олександрії.

“Розміщення наших хворих в Олександрійській міській лікарні значно спростить створення умов для їх перебування та гарантує медичне обслуговування. Ми готові й надалі сприяти нашим мешканцям і надавати необхідну допомогу міській лікарні. Також сьогодні були відібрані зразки біоматеріалу у визначених контактних осіб. Чекаємо на результат”, – зазначив Андрій Коломійцев.

Загалом за інформацією Цeнтpy гpoмaдськoгo здopoв’я стaнoм нa 9:00 28 квiтня в Кіровоградській oблaстi зафіксовано 356 лaбopaтopнo пiдвepджeних випaдків кopoнaвipусу. 17 осіб померли, 61 пaцієнт oдyжaв.

Нагадаємо, п’ятирічна дівчинка захворіла на коронавірус у Кропивницькому.

Читайте також: Заступник начальника колонії у Кропивницькому захворів на коронавірус

Поширити:

Залишити коментар:

коментар