Підприємці влаштували стихійну торгівлю біля закритого на карантин ринку у Кропивницькому

Учора в Кропивницькому підприємці організували стихійну торгівлю біля гуртового овочевого ринку на вулиці Волкова, який офіційно закрили на період карантину. 

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Суспільного.

Після закриття ринку роботу на ньому втратили майже 250 підприємців. Вони залишилися з тоннами овочів, фруктів і розсади, які ніде збути. Тому вирішили влаштувати стихійну торгівлю: на 9:00 з’їхалися до зачинених воріт ринку, стали вздовж проїжджої частини, товар виклали на землю. Ціни поставили нижчі, ніж у магазинах.

“Ринок не працює з 17 квітня, згідно постанови, яку мені вручив міськвиконком. Все закрито. А ситуація така, що люди, які мають товар, виїжджають, стають перед ринком і торгують. Це є стихійна торгівля. Знову ж, антисанітарні умови, ми просто не знаємо, що робити далі”, – каже директор ринку Олександр Сергієнко.

25f26a8b3dcf3687

33bc0207f01bd2b2

Поліцейські з продавцями лише спілкуються. Протоколи за порушення не складають, бо не знають, що робити в цій ситуації. Хоча стихійна торгівля – це адміністративне правопорушення, яке карається штрафом.

За словами працівниці Держпродспоживслужби в області Олени Онуфрієнко, вона спостерігає, щоб підприємці не порушували протиепідемічні заходи – були в рукавичках, масках, мали антисептики.

Начальник спецінспекції міськради Андрій Максюта розповів, чому не вдається оштрафувати продавців стихійного ринку:

“Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів тягне за собою накладання штрафу від 340 до 1360 гривень на фізичних осіб, якщо вони не підприємці, і якщо вони підприємці – від 850 до 1700 гривень штрафу. Але порушник не представляється, повноважень для його затримання немає. Неможливо накласти штраф, неможливо його стягнути і так далі. Недосконалі механізми документування, недосконалі механізми накладання, недосконалі механізми стягнення цих штрафів”.

1845ec03626717ce

Більше дивіться у сюжеті Суспільного:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар