Виразка шлунка: пережити загострення

Під час карантину медичні центри «ДокторПРО» працюють за звичним графіком.
Доступні онлайн консультації гастроентеролога!

Нудота, печія, печіння в ділянці серця, відчуття переповнення шлунка, запори … Вам знайомі ці симптоми? О ні! Знову загострення! Та чи виручить домашня аптечка на цей раз? Адже там припасені засоби, що допомагають при болях в шлунку. А раптом Ваша подруга має рацію, можливо, це не просто результат переїдання чи зловживання гострою їжею, можливо, це щось серйозніше?

Виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки – це хронічне захворювання, що характеризується формуванням в стінці шлунка або дванадцятипалої кишки дефекту (виразки як такої). Глибина виразки може бути різною, проте виразка завжди проникає глибше слизової оболонки шлунка, що відрізняє її від поверхневих ушкоджень слизової, які зустрічаються при гастриті або дуоденіті .

Виразкова хвороба – справжня соціальна проблема. Трохи менше 10% населення добре знайомі з симптомами хвороби. Життя сучасної людини, яке протікає у вічному поспіху, створює всі передумови для прогресування хвороби: порушення режиму харчування, зловживання гострою, грубою, дратівливою їжею, фастфудами, вживання міцних спиртних напоїв, куріння, побічні дії різних лікарських препаратів і, нарешті, стреси та нервові потрясіння – все це як не можна краще сприяє збільшенню виразкової хвороби. До сприяючих причин виникнення виразкової хвороби фахівці також відносять і спадковий фактор, а саме ритм і кількість виділення шлункового соку. Чималу роль у виникненні захворювання грає бактерія Helicobacter pylori, життєдіяльність якої призводить до підвищення кислотності шлункового соку.

Виразкова хвороба загрожує серйозними ускладненнями, тому перші хвилюючі симптоми повинні стати сигналом негайного звернення до лікаря. На сьогоднішній день існують досить точні методи діагностики виразки в шлунку і дванадцятипалої кишки, а також ефективні способи лікування хвороби. Сьогодні є можливість уникнути операції і привести своє здоров’я в норму з мінімальною шкодою для всього організму в цілому.

«Найбільш точним методом діагностики виразки в шлунку або дванадцятипалої кишки є ендоскопічне дослідження. Прекрасні оптичні можливості обладнання в медичному центрі «ДокторПРО» дозволяють лікарям, буквально «побачити» виразку, провести повний огляд стравоходу, шлунка та дванадцятипалої кишки. Не менш важливою перевагою методу є можливість взяття аналізів безпосередньо з місця дислокації виразки. Ми використовуємо ендоскопічне дослідження з тієї причини, що воно вкрай інформативне. Можливість проведення швидкого тесту важливо для постановки правильного діагнозу і для спостереження за ходом лікування.

Не терпіть біль ! Звертайтесь до професіоналів здійсніть якісну діагностику та отримайте допомогу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар