Сьогодні поховали героя-спецпризначенця Костянтина Козьму

© 3 полк СпП

На Вінничині поховали підполковника Сил Спеціальних Операцій  Костянтина Козьму, який починав свій бойовий шлях із кропивницького 3-го полку спецпризначення і служив тут до 2017 року.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби ССО.

Костянтин Іванович Козьма обіймав посади від командира групи до заступника командира одного з загонів 3-го полку СпП. У скаді полку він захищав Україну від російської агресії з 2014 року.

У 2017 році був призначений на посаду в командуванні Сил Спеціальних Операцій ЗСУ. Того ж року закінчив Оборонний коледж Австралії та отримав диплом магістра “військових та оборонних наук” Австралійського національного університету у рамках програми з підтмрики української армії.

У 2019 році Козьма отримав “Срібного вовкулаку” – нагороду для кращих з кращих спезпризначенців, які довели відданість своєму народові та державі під час бойових дій на сході країни.

Помер підполковник 22 березня після тяжкої боротьби з онкохворобою в клінічній лікарні “Феофанія” у Києві. У нього залишилася дружина Ольга та 9-річний син Ілля.

Прощання з Костянтином Івановичем відбулося 23 березня в командуванні ССО у Києві. Його поховали сьогодні, 24 березня, у рідному селі Ставки Піщанського району Вінницької області.

“На Сході України він був з самого початку 14-го року. І постійно воював у складі 3-го полку спецпризначення. Людина, яка все своє життя віддала захисту Батьківщині. Він був завжди сильний, активний, дуже потужний. Навіть уже, коли хворів, все одно максимум викладався на роботі, викладався до останньої хвилини свого життя”, — розповів про воїна заступник секретаря РНБО, колишній заступник командувача ССО ЗСУ Сергій Кривонос.

0af2a8cc6d44ab6d6413ae85576e0d77.jpg
Костянтин Козьма. Фото 3 полку СпП
Поширити:

Залишити коментар:

коментар