У Дмитрівську ОТГ купили медичне обладнання

Для Дмитрівської сільської амбулаторії придбали обладнанням для проведення загальних аналізів крові та сечі.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на UA: Кропивницький.

Раніше місцеві жителі їздили в Знам’янку за десять кілометрів здавати відповідні аналізи. У жительки Дмитрівки Надії Тімовської – цукровий діабет, вона двічі на місяць перевіряє кров в сільській амбулаторії. Розповідає, раніше їздила в Знам’янку.

‘‘Дуже незручно, коли людей багато в лабораторії, до того ж кров потрібно здавати натщесерце, тому почуваю себе там не завжди комфортно. Незручно добиратися’’.

Апарат для загального аналізу крові за годину може зробити 30 аналізів – розповів керівник центру первинної медико-санітарної допомоги Руслан Пушкаренко.

‘‘У нас є гематологічний аналізатор, який виконує 20 гематологічних параметрів. Сечовий – виконує загальний аналіз сечі. Метод експрес-діагностики – виявляє холестерин в крові, сечову кислоту і глюкозу’.

Обладнання придбали за гроші з бюджету Дмитрівської об’єднаної громади – каже сільський голова Наталія Стиркуль.

‘‘Через те, що дуже багато в громаді хворих на цукровий діабет і на інші захворювання – на постійній комісії підняли питання про виділення грошей на придбання відповідного устаткування. Ми виділили близько 300 тисяч грн. 260 тисяч коштує обладнання, 40 тисяч – витратні матеріали’’.

Працювати на новому медичному обладнанні медсестер навчили за два дні.

Нагадаємо, у шкірно-венерологічному диспансері в Кропивницькому скоротять кількість ліжок.

Читайте також: У Світловодську хочуть модернізувати приймальне відділення райлікарні

Поширити:

Залишити коментар:

коментар