У Кропивницькому відбудеться акція на підтримку регіонального Суспільного

© lb.ua

У середу, 26 лютого, о 13:00 кропивничан закликають долучитися до Всеукраїнської акції на підтримку регіонального суспільного телерадіомовлення. Політика, яку має намір запровадити керівництво ПАТ «НСТУ» (Національне суспільне телерадіомовлення України), на думку Комітетів порятунку Суспільного, веде регіональні філії Суспільного (колишні обласні телерадіокомпанії) спочатку до корпунктів, а згодом – до повної ліквідації місцевого телебачення і радіо.

Про це Першій електронній газеті повідомили організатори заходу – Комітети порятунку Суспільного, що їх утворили працівники регіональних філій у 8 областях України.

“На противагу тенденціям до децентралізації, розвитку локальних медіа, уже зараз центральне керівництво Суспільного планує обмежити власне регіональне мовлення філій до 1 год на добу для телебачення і 1 год 30 хв для радіо. Нині філії мають до 6 годин на добу власних теле і радіопрограм – це новини, суспільно-політичні, мистецькі, просвітницькі програми, а також ранкове шоу. Що можна показати й розповісти за 1 годину? Зменшення обсягів мовлення подекуди єдиного незалежного мовника в регіоні виглядають суперечливо і несуть інформаційну загрозу національній безпеці України”, – зазначають організатори акції і просять своїх телеглядачів, радіослухачів, гостей ефірів, а також усіх небайдужих громадян підтримати її.

Акція відбудеться біля приміщення регіональної філії Суспільного – на площі Героїв Майдану.

Також у фейсбуці триває флешмоб #врятуй_регіональний_контент_суспільного. Під цим хештегом громадські діячі і прихильники регіональних філій публікують на своїх сторінках короткі відео зі словами підтримки.

Нагадаємо, на Суспільному може з’явитися проєкт кропивницьких мандрівників.

Читайте також: Громадським діячам Кіровоградщини вручили нагороди “У фокусі добра”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар