На випадок коронавірусу у Кропивницькому підготували дві лікарні

© скріншот із відео

У Кропивницькому хворих на коронавірус шпиталізуватимуть до центральної міської лікарні чи, за необхідності, везтимуть в обласну.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на UA: Кропивницький.

У центральній міській лікарні приготували спеціальні бокси для утримання та лікування хворих на вірусні захворювання, їх тринадцять. Кожен має окремий вхід з вулиці.

“Надання допомоги хворим на коронавірус подібний до лікування пацієнтів, які захворіли на грип, – розповідає завідувачка відділення Ірина Панченко. Але, додає, від коронавірусу вакцини немає: – “Лікують пацієнтів з використанням антибактеріальної та оксигенотерапії. Антибактеріальна терапія – це антибіотики. Оксигенотерапія – це кисень”.

Симптоми коронавірусу – нежить, кашель, підвищена температура тіла та задишка, говорить Ірина Панченко. Якщо людина звертається з такими симптомами, у неї беруть аналізи і відправляють їх до лабораторного центру.

Як визначатимуть хворобу за аналізами у лабораторному центрі розповідає виконувачка обов’язків директора обласного лабораторного центру Надія Оперчук:

“Вірусологічна лабораторія у нас одна в області. Наші фахівці навчені як упаковувати цей матеріал – у трьохшарові упаковки та відправляємо його на Київ для проведення вірусологічного дослідження”.

Перевірятимуть тих пацієнтів, які мали контакт з носіями коронавірусу, каже керівник обласного департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко:

“На сьогодні ми не можемо говорити про епідемію. На це немає підстав. І лікувальні заклади знаходяться в етапі передепідемічної готовності. Для цього зарезервовані відповідні палати, проводиться специфічний режим у лікувальному закладі”.

За словами Надії Оперчук, наразі експрестестів для виявлення коронавірусу в Україні немає.

Нагадаємо, на Масляниківці планують відкрити аптеку.

Читайте також: Кропивницькому спецпризначенцю встановили високотехнологічний протез руки

Поширити:

Залишити коментар:

коментар