У Кропивницькому вшанують пам’ять загиблих євромайданівців

У четвер, 21 листопада, у День Гідності та Свободи у Кропивницькому вшанують пам’ять загиблих євромайданівців. Цього дня урочистості розпочнуться об 11:00 з покладання квітів до меморіальної дошки Віктору Чміленку та до імпровізованого пам’ятного знака Героям Небесної Сотні на площі Героїв Майдану.

Про це йдеться на сайті міськради, повідомляє Перша електронна газета.

У вшануванні Героїв візьмуть участь учасники революційних подій в Україні у 2004, 2013-2014 роках, учасники Операції об’єднаних сил в Донецькій та Луганській областях, волонтери, представники громадськості міста: трудових колективів підприємств, установ, організацій, міської та обласної влади, політичних партій, громадських організацій, профспілок, релігійних громад, студентська молодь.

У зв’язку із проведенням пам’ятних заходів, із 9:00 до 10:45 перекриють рух транспорту по вулиці Віктора Чміленка, на відрізку від вулиці В’ячеслава Чорновола до вулиці Великої Перспективної, а також обмежать паркування автомобілів на цій ділянці вулиці.

Читайте також: Він загинув, коли рятуватував побратима: у Кропивницькому показали фільм про Віктора Чміленка

2469d44e39e6da1ffad2dedf798116ea.jpg


Нагадаємо, 18-21 лютого 2014 року в Україні відбулися чи не найтрагічніші події новітньої історії держави. У ці дні сталося криваве протистояння між силовиками та протестуючими. Спецпризначенці міліції, за наказом тодішньої влади, почали масово розстрілювати учасників Революції Гідності. У цей період загинули 73 євромайданівці та 11 правоохоронців. Найбільше – 20 лютого. У цей трагічний день у центрі Києва міліціонери розстріляли 47 чоловік.

Серед загиблих того дня – Герой Небесної Сотні Віктор Чміленко – фермер з Бобринецького району. Віктор був активним учасником Революції Гідності, брав участь в акціях на Євромайдані у Кропивницькому та Києві.

20 лютого 2014 року у столиці України, на вулиці Інституцькій його вбив снайпер. Віктор виніс на ношах трьох поранених, а коли повернувся за четвертим, йому вистрілили у шию.

8be1966dd8520f78f53a42cd3f534ef2.jpg

Поширити:

Залишити коментар:

коментар