У Новомиргороді будуватимуть храм ПЦУ

У Новомиргороді затвердили плану побудови храму Успіння Пресвятої Богородиці Православної Церкви України. Цього року церковна громада на документацію та матеріали витратила 200 тисяч гривень.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт новомиргородської міськради.

Передбачається, що майбутній храм буде площею 15×15, висотою до 13 метрів, корисна площа становитиме 100 м². Культова споруда матиме хрестоподібну форму. Проект церкви типовий, виконаний в українському стилі, п’ятикупольний. Проте куполи на майбутній церкві відрізнятимуться від притаманних російсько-імперській архітектурі. Вони будуть більш гостріші, а не сферичні. Також їх оздоблять сучасним покриттям – нітридом титану.

Проект передбачає водовідведення, каналізацію, підвальне приміщення та декілька варіантів заїзду до церкви з різних вулиць, паркувальні місця для автомобілів.

До будівельного майданчика вже підвели воду та електроенергію.

c09e2b7ad12bff6a97df44ba189c820b.jpg

За інформацією Новомиргородських Вістей, попередньо парафіяни задля богослужіння сподівалися відновити Златопільську гімназію. Після огляду столичними експертами історичної пам’ятки, вердикт був наступний: занадто багато коштів слід вкласти, щоб дотриматися всіх правових норм по реставрації історично значущої споруди. Називалася приблизна сума у 250 мільйонів гривень.

Отож, минулого року на весняних зборах віряни постановили, що будуватимуть церкву з нуля. Вартість робіт оцінюють у 5 мільйонів гривень.

Нагадаємо, у підмурок майбутнього храму ПЦУ у Кропивницькому заклали капсулу.

Читайте також: У Помічній почали будувати храм Православної Церкви України

ddf757f7b732660b6b37ef9ea8aaab8e.jpg

Поширити:

Залишити коментар:

коментар