У дитсадках Кропивницького мерзнуть діти – що каже міська влада

@ Вікна

У дитячих садках Кропивницького температура в групах коливається від +12° до +18° при нормі +19° і вище. Очільник міста радить вмикати обігрівачі, а начальниця управління освіти перекладає відповідальність за холодні приміщення на завідуючих ДНЗ.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Згідно з опитуванням, яке провели адміністратори спільноти “Батьківська рада Кропивницького”, у більшості дошкільних закладів температура становить +15°- 16°. Найхолодніше в ДНЗ №54 “Чебурашка” і №70 “Оленка”, де в окремих групах батьки зафіксували +12°-13°.

У дитячому садку №60 “Ягідка” вихователі вмикають обігрівачі: носять то в ігрову кімнату, то в спальню, щоб діти не мерзли. Тут термометр показує +16°. Хоча медсестра закладу Любов Миргородська каже, що температури нижче норми, а це від +19°, вона не фіксувала.

У молодшій групі дитсадка № 67 “Дельфін” теж близько +16°. Тут групи майже порожні: за списком 15 діток, прийшло 4, а на тиху годину залишилося 3.

У міській раді про ситуацію в садочках знають – щоденно самостійно моніторять.

На думку начальниці управління освіти Лариси Костенко, температура в ДНЗ залежить від їхніх керівників, а точніше, від уміння організувати роботу. Хоча насправді вони не мають ніякого впливу на роботу теплогенеруючих підприємств.

“Відслідковуємо температуру в групах, в класах, в палатах. На період, поки  система  теплопостачання увійде після запуску у штатний режим, діток одягати тепліше, у разі необхідності – користуватися електроприладами обігріву”, – зазначив міський голова Андрій Райкович.

Чи можна користуватися обігрівачами в освітніх закладах, Лариса Костенко відмовилася коментувати журналістам.

Нагадаємо, згідно чинних норм, підключення опалення відбувається, якщо протягом трьох діб середня добова температура повітря не перевищує +8°С.

Більше дивіться в сюжеті Суспільного:

Про температуру повітря, яка повинна бути в дитячих садочках згідно санітарним нормам у сюжеті.

У дитячому садку №60 у Кропивницькому в кімнатах включають обігрівач, щоб діти не мерзли. У дитсадку № 67 дітей забирають додому через низьку температуру в кімнатах – розповів Суспільному батько 5-річної доньки. Анатолій Кімнатний. Яка температура повітря повинна бути в дитсадках згідно санітарних норм, розкаже Олена Демчак.

Опубліковано UA: Кропивницький Вівторок, 8 жовтня 2019 р.

Нагадаємо, початок опалювального сезону у Світловодську під загрозою зриву.

Читайте також: Медзаклади Кропивницького готові до початку опалювального сезону, – Макарук

Поширити:

Залишити коментар:

коментар