Воїни 3-го полку, які були в полоні ДНР, доводять зраду фермера Бутрименка в суді

Кропивницькі спецпризначенці на одному із засідань Запорізького апеляційного суду

Відбулося чергове засідання Запорізького апеляційного суду, який розглядає скаргу на рішення Куйбишевського районного суду по справі зрадника з Донеччи Миколи Бутрименка.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сторінку 3-го полку СпП у Facebook.

Суд першої інстанції визнав Бутрименка винним у фінансуванні тероризму (ч.2 ст.258-5 КК України) та призначив позбавлення волі на 8 років. Разом з цим суд відкинув доводи обвинувачення про безпосередню участь Бутрименка у вчиненні тероракту – захопленні і рострілі українських військових, внаслідок якого загинули 10 спецпризначенців 3-го полку спецпризначення.

У режимі відеоконференції в залі Ленінського суду Кропивницького в засіданні взяли участь рідні загиблих військовослужбовців і ті, хто потрапив до полону під час операції з пошуку пілота збитого МІГ-25 в районі с. Латишевого 29 липня 2014 року.

Під час засідання суд досліджував матеріали НСРД (негласних слідчих (розшукових дій)). Зокрема слухали телефонні розмови сина обвинуваченого. Чимало з них були з Миколою Бутрименком або стосувались його. Мова йшла про те, як «витягнути» Бутрименка з в’язниці, обговорювали можливий обмін.

Також суд слухав свідка по справі Олександра Кудрявцева, який розповів про обставини подій 29 липня.

Обвинувачення вважає, що вина Бутрименка у вчиненні терористичного акту – доведена, а покази учасників процесу цілком конкретні.

Зокрема, прокурор нагадав, що потерпілі військові Чернишов і Кац не бачили Бутрименка на території ферми до початку бою. А Кац бачив Бутрименка зі зброєю в руках.

Окрім того, Бутрименко займався господарською діяльністю та платив податки так званій ДНР, що являється фінансуванням терористів.

На думку прокурора, Бутрименку, який заслуговує на довічне ув’язнення, суд призначив найм’якше покарання.

У судовому засіданні оголосили перерву у зв’язку з тим, що сплинув час, виділений на відеоконференцію, та необхідність захиснику обвинуваченого ознайомитись з матеріалами НСРД.

Суд продовжить розгляд скарги по справі Бутрименка наступної п’ятниці, 27 вересня, о 10:00.

Про злочини Бутрименка проти захисників України та судові засідання по його справі читайте за посиланням.

Читайте також: Бійці 3-го полку СпП навчали молдовських військових

Поширити:

Залишити коментар:

коментар