Як виглядає оновлена арка на Ельворті

@ Facebook міської ради Кропивницького

У Кропивницькому відкрили шляхопровід “Арка”, що сполучає Миколаївку та Ковалівку. Біля старого тунелю збудували ще один, пустивши рух транспорту в обох напрямках. Закінчити проєкт поспішали до Дня міста.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

На думку очільників міста, нова арка дозволить зменшити затори на цій ділянці дороги і звільнити Кропивницький від постійного транспортного колапсу.

fb7370ac046ce45fac112056a4914f7a.jpg

Нагадаємо, у квітні цього року рух під аркою повністю перекрили для монтажу металевого гофрованого тунелю вагою 80 тонн. Тут замінили старі комунікації і проклали нові, збудували ще одну підпорну стіну, облаштували перехід для пішоходів, оновили дорожнє полотно й нанесли розмітку.

Спочатку на саму арку в міському бюджеті заклали 25 млн грн, та в процесі реконструкції цих коштів забракло і довелося виділити ще 12 млн.

Загальна ж вартість робіт (з урахуванням проекту та всіх поточних витрат) склала понад 70 мільйонів. Таку суму озвучив під час відкриття начальника міського управління транспорту Віктор Житник.

6a16ae43d2d838f95a3ac9b3349a5a23.jpg

Читайте також: Як у Кропивницькому святкуватимуть День міста

Як проходило відкриття цього масштабного проекту дивіться на відео Суспільного:

Рух під "Аркою" в Кропивницькому відновили

Рух під "Аркою" в Кропивницькому відновили. Замість одного тунелю тепер два – і в зворотному напрямку. Замість однієї смуги руху – дві.Нагадаємо, через її реконструкцію з травня рух на вулиці Ельворті повністю перекрили. У червні будівельники встановили 80-тонну конструцію металевого тунелю для другої арки. Зі слів начальника міського управління транспорту Віктора Житника, реконструкція арки дозволить розширити пропускну спроможність сполучення мікрорайон Новомиколаївка та центр міста. Також зменшить затори на цій ділянці дороги. Вартість проекту – 66 мільйонів гривень. Це гроші з міського бюджету.

Опубліковано UA: Кропивницький Пʼятниця, 20 вересня 2019 р.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар