Обміну полоненими поки що не буде

Роман Мокряк та інші українські моряки у Лефортовському суді

Обмін полоненими між Україною і Російською Федерацією переноситься. Можливо, на наступний тиждень.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Перша електронна газета.

РС посилається на адвоката засуджених в Україні росіян Валентина Рибіна. Він зазначив, що обмін переноситься на 3 вересня, бо українська сторона не встигла оформити всі необхідні процедури. Також Рибін заперечив інформацію про те, що полонені українці вилетіли з Москви. Його ж підзахисні все ще перебувають у СІЗО в Україні.

Про те, що обміну сьогодні не буде, підтвердили в Службі безпеки України.

Офіс президента України не надає громадськості ніяких коментарів з цього питання.

Родичі українських полонених досі чекають в аеропорту Жуляни. Зокрема там перебувають мати і дружина моряка Романа Мокряка з Кропивницького району.

Коментарі батьків

Переговори щодо обміну заручників – тривають. Про це повідомила Суспільному речниця Служби безпеки України Олена Гітлянська. Говорить – це складний процес і попросила не поширювати неперевірену інформацію. Прессекретарка президента Юлія Мендель телефоном повідомила, що звільнення триває. За її словами, коли обмін завершиться, офіс Президента повідомить про це на офіційних каналах. Мати військовополоненого моряка, командира катера «Бердянськ» Романа Мокряка, Наталія Мокряк з села Карлівка, Кропивницького району, повідомила Суспільному, що їде до Києва. Каже – більше інформації не має. Батько військовополоненого моряка Андрія Артеменка з Новоукраїнки, Анатолій Артеменко повідомив Суспільному, що їде до Києва.

Опубліковано UA: Кропивницький Пʼятниця, 30 серпня 2019 р.

Нагадаємо, інформацію про завершення обміну в соцмережі Facebook поширила співробітниця Верховної Ради Анна Ісламова. Офіс президента заперечив її слова, не надаючи ніяких роз’яснень щодо стадії процедури обміну.

Читайте також: Запропонував своє життя в обмін на звільнення екіпажу: історія військовополоненого Романа Мокряка

Поширити:

Залишити коментар:

коментар