Дівчину з інвалідністю зарахують до ВПУ №9 за втручання управління освіти

© скріншот з відео

У Кропивницькому вищому професійному училищі №9 погодилося прийняти на навчання абітурієнтку з особливими потребами Наталію Макогон. Раніше заклад відмовив дівчині в доступі до освіти, бо вона пересувається на інвалідному візку. 

Про це повідомляє Перша електронна газета.

“Ми дізналися про цю ситуацію зі ЗМІ, знайшли телефон мами, з якою я особисто спілкувалася.  Адміністрації закладу надано роз’яснення. У разі подання документів, дівчину буде зараховано на навчання. На документи від неї чекають 22 серпня”, – розповіла начальниця міського управління освіти Лариса Костенко.

У коментарі “Суспільному” вона додала, що для групи, у яку зарахують Наталію, організують навчання на першому поверсі, враховуючи можливості її пересування.

Нагадаємо, в приймальній комісії дівчині відмовили у зарахуванні посилаючись на те, що організовувати навчання на першому поверсі для неї не зможуть.

.

У Кропивницькому в училищі №9 для шістнадцятирічної абітурієнтки Наталії Макогон, яка пересувається на інвалідному візку, створять умови для навчання на денній формі. Про це Суспільному повідомила начальниця міського управління освіти Лариса Костенко. За її словами, завтра Наталія Макогон напише заяву про бажання навчатися в закладі. Абітурієнтка цю інформацію підтвердила. Нагадаю, напередодні дівчині відмовили в навчанні в місцевому училищі. Дівчина пересувається на інвалідному візку. Розповіла – їй не вистачило балів з одного предмету зовнішнього незалежного оцінювання, аби вступити в педагогічний університет. Щоб не втрачати рік, вирішила вчитись на бухгалтера. Для вступу обрала 9-те училище в Кропивницькому. Коли прийшла подати документи, у приймальній комісії дівчині відмовили. Повідомили, що організовувати навчання на першому поверсі для неї не зможуть. Ліфту в училищі немає.

Опубліковано UA: Кропивницький Середа, 21 серпня 2019 р.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар