“Країна мрій”: хто змінює мислення українців

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка
© glavcom.ua

“Якщо ви бажаєте розширити масштабність свого мислення, раз і назавжди повірити в себе і досягнути успіху, реєструйтеся на тренінг”. І все абсолютно безкоштовно від мегакрутого мотиваційного тренера Миколи Латанського. Такі багатообіцяючі рекламні заклики минулого тижня заполонили Фейсбук.

Чому доларовий мільйонер Латанський влаштував мандрівку малими містами України – намагалася розібратися Перша електронна газета.

Микола Латанський – випускник Київського політехнічного інституту, навчався в Британському королівському інституті маркетингу.

Він – “перший російськомовний мотиваційний тренер у світі”. Так, принаймні, написано в рекламних матеріалах його тренінгів. Латанський  виступав перед аудиторіями в 31 країні і має кілька авторських мотиваційних програм, які користуються широким попитом серед тих, хто може  дозволити собі такі витрати. А сам Микола наголошує, що у світі, мабуть, немає тренера, який стільки вклав би в свою освіту і розвиток, як він. За скромними підрахунками, шлях до тренерства обійшовся йому у 800 тисяч доларів.

be586fa6ceaec62409328e6f0f855547.png

Вартість його курсів стартує з 200 доларів з людини, а чисельність аудиторій коливається від 100-150 осіб до тисячних залів. Можна самотужки підрахувати, скільки приблизно заробляє подружжя Латанських (а Микола з дружиною Тетяною працюють в тандемі) за один тренінг. І якщо люди готові платити такі гроші, то, мабуть, є за що.

Ще кілька місяців тому тренер консультував кандидатів-мажоритарників від “Слуги Народу”. А тепер розробив для українців спеціальну програму “Прорив до успіху” в межах проекту “Країна мрій”. Він пророкує “стрімку зміну способу мислення українців з виведенням його на якісно новий рівень”. І цього разу – все абсолютно безкоштовно, бо – “на підтримку Президента України Володимира Зеленського”.

Журналіст: Подивилася і почитала відгуки на Ваші тренінги в Інтернеті. Є і позитивні, і негативні… Звідки взялася ідея таких тренінгів?
Микола: Спочатку скажіть, де взагалі Ви знайшли негативні відгуки? У нас взагалі немає негативних відгуків.
Журналіст: Фейсбук наповнений багато чим. Я подивилася вашу історію з 2010 року…
Микола: У нас нема жодного негативного відгуку взагалі! Жодного, крім одного фейкового.

Тренер мав на увазі сумнівну інформацію без авторства на сайті wikicompromat. Та крім цього є ще давня стаття білоруської журналістки “Зачем состоятельные белорусы платят за самозомбирование?”, враження про Латнського, як роботодавця, скарги на переслідування юридичною фірмою за негативний відгуки про його тренінги. Деякий негатив можна було б списати на те, що серед незадоволених клієнтів чимало росіян. Але ж і не всі українці сприймають його навчання.

65d3b445d8b4e32f394e00218ce0c312.png

6e8d8ea080729146b77607df8b536d45.png

Тетяна (дружина Миколи) зауважила, що він дуже полярна особистість і активно відстоює свою точку зору, тому не кожен його сприймає.

Микола ж наполягав, що в Україні немає більш якісних тренінгів, ніж у нього.

Журналіст: Ви проводили якусь перевірку? Соціологічне дослідження? Бували на інших тренінгах?
Микола: Ніхто стільки не інвестував в себе, як я. 800 тисяч доларів на те, щоб створити цей бізнес.
Журналіст: Чудово. Де Ви їх взяли?
Микола: Заробили.
Журналіст: У Вас бізнес зареєстрований?
Микола: Авжеж, зареєстрований. В Україні, Естонії і США. Ми навчалися у кращих із кращих у світі. Тож нам є з чим порівняти.

5cf8bfccca4da6f17caccc875d61346f.jpg

Тетяна розповіла, що Микола знає чотири мови – українську, російську, англійську і німецьку, а також вчить арабську й іспанську. А його власна історія успіху розпочалась у 2006 році, коли йому до рук потрапила книга Джека Кенфілда – це був переломний момент.

На той час у нього була інжинірингова компанія, яка займалася інтелектуальними будинками. Але партнери не підтримували його передових ідей, «бо їм було і так зручно». Тоді Микола поїхав на відпочинок, де і натрапив на цю книгу. Він замислився над питанням – чим насправді хоче займатися?

Тетяна: І Микола зрозумів, що успіху йому досягати легко, бо в нього і так все виходило, а найбільшу радість йому приносить – допомагати іншим людям досягати їхніх цілей. Йдеться не про купівлю Ламборджині чи масове відкриття бізнесу. А про те, що для людини є справжнім успіхом, що допоможе їй самореалізуватися. Таким чином зародилася професія Миколи – першого російськомовного мотиваційного спікера.

Клієнти, які проходили тренінги у нас, а потім їздили до Джека Кенфілда,у якого Микола навчався, поверталися і казали: у Джека добре, але у вас краще. А Джек Кенфілд вважається тренером з успіху №1 в Америці і одним з топ-світових персоналій. Ми навчалися у нього і не хочемо робити гірший рівень, ніж бачили самі.

3322f7b4680493134d8a1975a5a447d4.png

Журналіст: Прочитала, що нинішня серія тренінгів спрямована на підтримку Зеленського, “Слуги Народу”. Як виникла ідея співпраці з ними?
Микола: На підтримку президента, а не партії.
Журналіст: Добре. То як виникла ідея створення тренінгів на його підтримку?
Микола: Коли ми побачили, як багато людей в Україні пробують чмирити геніального менеджера, геніальну людину, ми зрозуміли, що ми маємо стати тією силою, яка буде його підтримувати. Бо таким людям – геніям – завжди треба підтримки при житті, а не після.
Журналіст: Якийсь основний меседж тренінгів на підтримку Зеленського можете виділити?
Микола: Спосіб мислення «від мене нічого не залежить» змінити на «своїми справами я створюю країну мрій».
Журналіст: Тобто, Ви будете ставити його, як приклад?
Микола: Кого?
Журналіст: Зеленського.
Микола: А при чому тут Зеленський?
Журналіст: Це ж тренінги на його підтримку.
Микола: Але це ж не про нього, а про людей, які прийдуть на тренінг. А президент матиме підтримку, коли люди на місцях робитимуть те, що залежить від них.
Тетяна: Тут більше про наш приклад. Бо ми хочемо підтримувати президента у створенні країни мрій. І що ми для цього можемо зробити? Ми найкращі в тому, щоб навчати людей, надихати їх. Відповідно, ми присвячуємо цьому себе. Цілий рік в Україні ми будемо робити безкоштовно те, що робили по всьому світу за великі гроші. Бо Микола на сьогодні виступив вже в 31 країні і не по одному разу.

Згадавши про прибутки від бізнесу на мотивації інших людей, Тетяна розповіла, що зазвичай триденний тренінг у них коштує в середньому 200-300 доларів. У їхніх конкурентів (“якщо так можна сказати, бо я не вважаю, що є конкуренти. Ми працюємо в допомозі людям, багато інших – в тому, як розвести лохів”) середня ціна 300-400, а то і 700 доларів. А якщо це тренінг в Америці, то він вартуватиме 3, 5, 7 тисяч доларів з учасника.

При цьому, Тетяна відзначила, що люди приходять на тренінги не одноразово, а після першого сеансу залишаються на багато років.

af614c9550dde414b37fb7a9f633b9de.png

А спеціально для українців Латанські розробили 2-3 годинні експрес-курси. І “мотиваційний ефект” люди можуть отримати цілком безкоштовно.

Тетяна: Ми вкладаємо свої кошти в проїзд, проживання, рекламу. Нам ще допомагають волонтери. Це і наші клієнти, і небайдужі люди. Часто це бізнесмени – якщо зал не дають безкоштовно, вони можуть заплатити чи віддати свою локацію.
Журналіст: Тобто ті гроші, які ви могли б заробити, вам ніхто не відшкодовує, і ви все робите за власний кошт і на власному ентузіазмі?
Тетяна: Так

Микола: А тепер скажіть, хто ще так робить і їздить по містам і селам, де 4-8 тисяч населення.
Журналіст: Ну, я думаю, що Ви ж не просто так їздите саме по таким містечкам. А кілька місяців тому, коли тренінги були платні, ви туди приїхали б?
Микола: Ні, ми виступали на великих сценах у різних країнах світу.
Журналіст: Бо ж Ви розуміли, що якщо приїдете в якийсь Козятин (хоч там не 8, 20 тисяч населення), то до Вас не зійдеться 150 людей, не заплатять по 300-400 доларів, чи навіть 200 за тренінг. І ви приїдете фактично задарма.
Микола: Тоді людям це ще не треба було. А коли відбулися вибори, люди пробудилися, прокинулися!

1d2d7dc0cb1abc410d6a2e0db5d1c77b.png

Журналіст: Але переломним моментом в історії України вважається Революція Гідності і війна з Росією. Ці події яскраво продемонстрували зміни в свідомості людей. Невже на той час, 5 років тому, вони ще не були готові до змін?
Тетяна: На той час я не знаю нормальних людей, які в 2014-15 роках могли працювати і заробляти гроші.
Журналіст: Що мається на увазі?
Тетяна: 2014-2015 рік ми не вважали пристойним заробляти гроші. Як можна було думати про таке, коли йшла активна фаза війни, гинули люди. Зараз війна теж іде, але вже в пасивній фазі. Дякуючи Богу, менше людей гинуть. І є сподівання, що наша географія розшириться до кінця нашого року тренінгів. Сподіваються, що додадуться Донецьк і Луганськ і ми туди приїдемо і проведемо експрес-курс. 2014-15 роки були дуже депресивними в країні. Я б не сказала, що це переломний період…

Микола: Це був надломний рік. Коли завдяки Порошенку і команді країна полетіла вниз, в прірву, і була тотально зруйнована!
Журналіст: А якби хтось інший прийшов до влади – у нас не було б війни? Була б інша економічна ситуація?
Микола: Звичайно. Можливо, не було б і війни. Вона була Порошенку на руку. Вона йому і зараз на руку.
Журналіст: Чому ви так вважаєте?
Микола: Бо це партія війни.
Журналіст: Це не аргументована відповідь.
Микола: Якщо ви захочете це побачити, ви це побачте.
Тетяна: Зараз є 11 кримінальних справ проти Порошенка! (маніпулятивне висловлювання, адже Порошенко є свідком, а не підозрюваним – ред.)
Микола: 8 тисяч політичних ув’язнених у нас зараз в країні, які виступали проти торгівлі з ОРДЛО (неперевірена інформація з невідомих джерел, можливо, маніпуляція – ред.)
Тетяна: Плюс, досі залишаються відкритими питання розстрілу Майдану.
Микола: А розстрілював Пашинський, Парубій… стріляли з Майдану…
Журналіст: Парубій… стріляв з Майдану по Майдану?
Микола: Так. З Готелю «Дніпро». В Інтернеті є відео, де він супроводжував снайперів, які виходять з готелю і виносять валізи з гвинтівками.

Зупиняючись на відео, яке Латанський рекомендував подивитися, переконуючи у “розстрілі Майдану Парубієм”, відзначимо, що у 2016 році в російських ЗМІ дійсно з’явилися такі новини. Тоді псевдо-журналісти країни-агресора змонтували сюжет, у якому заявили – Парубій з “Беркутом” виходять з Київської консерваторії після розстрілу Майдану – 20 лютого. Проте українські ЗМІ швидко знайшли оригінал використаного відео і спростували пропагандистський фейк. Насправді ж Парубій із членами “Правого сектору” виходили з приміщення готелю “Дніпро” 31 березня.

Микола: Ми самі стояли на Майдані. Декілька десятків тисяч доларів віддали живих грошей. А скільки ми втратили!
Журналіст: А скільки ви заробляєте за рік?
Микола: Зараз декілька сотень тисяч доларів. Раніше більше мільйона було. Та ми відмовилися від російського ринку – наклали свої персональні санкції на Росію. До нас приїжджають росіяни, але ми туди не їздимо. Я знаходжуся в розшуку ФСБ, як член терористичної екстремістської збройної організації, що здійснює підривну діяльність на території Росії.

Зазначимо, що у 2018 році Латанський написав у своєму Фейсбуці, що його депортували з Білорусі через публічну позицію проти політики Росії щодо України.

Журналіст: в одному інтерв’ю, розповідаючи про підготовку кандидатів-мажоритарників від “Слуги народу”, Ви казали, що кандидати боялися йти в округи. Чому я звернула увагу на цю фразу: бо на прикладі Кіровоградщини можу сказати, що вони (кандидати) практично не з’являлися перед виборцями. Так і не змогли побороти свій страх перед людьми?
Микола: Ми не вповноважені відповідати на питання про “Слугу народу”. Будь-які відповіді мені треба погоджувати зі штабом. Бо я не є офіційним представником “СН”, щоб говорити від партії.
Журналіст: Не треба говорити від партії. Я запитую суто про вашу роботу.
Микола: Вони перемогли чи ні?
Журналіст: Перемогли. Оце й цікаво: яким чином вони це зробили, якщо навіть людей не бачили.
Микола: Значить вони зробили все, що треба було зробити.

5752b83bce2628d9d712a4bcf359b269.png

У чому ж секрет успіху за версією Латанських, можна дізнатися, потрапивши на безкоштовний експрес-курс проекту “Країна мрій” спеціально для українців чи на їхні платні тренінги для всіх, хто має фінансову можливість. Що це дасть українцям, як зміниться їхнє мислення і країну чиїх мрій вони будуватимуть – покаже час.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар