Статеві інфекції у жінок – не можна ігнорувати!

ІПСШ (інфекції що передаються статевим шляхом) – явище доволі поширене. Найчастіше до гінекологів звертаються з такими пролемами як: генітальний герпес, вірус папіломи людини, хламідіоз, гострі кондиломи (або генітальні бородавки), трихомоніаз, уреаплазмоз та інші. Як же вони проявляються і чим можуть бути небезпечні?

Хламідіоз – це бактеріальна інфекція, яку можна дістати при вагінальному, анальному і оральному статевому акті. У жінок хламідії найчастіше викликають запалення органів малого таза, зокрема, шийки матки. Це може привести до позаматкової вагітності і навіть до безпліддя.

Генітальний герпес – вірусне захворювання, проникає в організм через мікротріщини в шкірі. Три-чотири тижні у хворої спостерігаються дрібні болючі бульбашки і виразки в області статевих органів, свербіж, сильне печіння, особливо при контакті з сечею. Вірус залишається в організмі назавжди, час від часу викликаючи загострення.

Трихомоніаз – бактеріальна інфекція, яка передається статевим шляхом. У жінок найчастіше вражається піхва. Трихомоніаз досить часто протікає без клінічних проявів. Через 20 днів після зараження з’являються густі жовто-зелені виділення з піхви, неприємний запах, біль при статевому акті, свербіж, почервоніння зовнішніх статевих органів.

Уреаплазмоз – проявляється не відразу, не турбує жінку довгий час. Інкубаційний період – 2-4 тижні. Відсутність симптомів може привести до переходу уреаплазмоза в хронічну стадію і до серйозних наслідків для її здоров’я. Основні прояви уреаплазмоза – запальні процеси сечостатевої системи. З’являються виділення з піхви, біль внизу живота, свербіж і подразнення слизової. Іноді спостерігаються болі під час сечовипускання. Без лікування може з’явитися підвищена температура, цистит, ендометрит, запалення придатків матки, утворення спайок в маткових трубах, що нерідко призводить до мимовільних абортів.

Абсолютно всі інфекції, що передаються статевим шляхом, досить підступні і небезпечні. Їх не можна ігнорувати. Саме тому жінка повинна проходити огляд у гінеколога кожні півроку, навіть якщо її нічого не турбує.

У медичному центрі «ДокторПРО» Ви можете пройти повне обстеження і, в разі виявлення ІПСШ, – пройти лікування. Будьте уважні до себе і свого здоров’я – телефонуйте в «ДокторПРО» в будь-який зручний для Вас час (запис ведеться цілодобово) і переконайтеся, що у Вас немає приводу для занепокоєння.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар