Бездіяльність поліції, дитячі мрії і розвиток громади – жителі Кропивницького району спілкувалися з народним депутатом

Народний депутат України Станіслав Березкін продовжує звітувати перед мешканцями свого округу. Цього разу він зустрівся із земляками з Кропивницького району і розповів їм про справи, реалізовані за минулу каденцію, результативність його депутатських запитів і планів на майбутнє. Нардеп відзначив, що за чинну каденцію йому вдалося посприяти ремонту, відновленню та будівництву 87 об’єктів по всьому округу. Зокрема, мова йде про ремонти у закладах соціальної сфери, облаштування дитячих майданчиків, заміну систем водопостачання і опалення, модернізації очисних споруд тощо.

Про це повідомляє офіційний сайт нардепа, інформує Перша електронна газета.

«Йдеться про залучення державних коштів (субвенцій). І щоб їх отримати і «завести» в округ, треба докласти чимало зусиль: розробити проект, захистити його на засіданнях двох комітетів, переконати Кабмін у доцільності цих капіталовкладень. Часом це займає не один місяць і вимагає чимало зусиль… У цьому і полягає робота депутата-мажоритарника – розвивати свій округ. Кажу чесно: не в кожному населеному пункті вдалося щось зробити, але я намагався охопити якомога більше територій», – розповів Станіслав Березкін.

Мешканці Вишняківки під час зустрічі озвучили своє незадоволення проведеними в країні реформами, передовсім медичною і освітньою. Сам політик пропонує запровадити в Україні страхову медицину за зразком провідних європейських держав. А те, що сьогодні відбувається в сфері охорони здоров’я, називає не інакше, як геноцидом.

«На програму безкоштовної діагностики з Держбюджету виділили 2 млрд гривень. Якщо ці кошти розподілити на все населення України, то отримаємо близько 50 грн на кожного. Що ви зможете зробити за ці кошти? Пройти обстеження? Це безглуздя», – переконаний народний депутат і люди, маючи вже неприємний досвід, повністю з ним погодилися.

Місцеві не оминули нагоди подякувати благодійному фонду «Добротвір», який відгукнувся на звернення директора Вишняківської школи щодо придбання туристичного обладнання для місцевої команди військово-патріотичної гри «Джура». Цьогоріч їй невистачило лише одного балу, щоб увійти до трійки переможців. Діти дуже засмутилися, тож «Добротвір» дістав їм нове чеське спорядження, щоб вони могли тренуватися і наступного року вибороли перемогу.

У Бережинці і Первозванівці багато говорили про майбутні реформи. Їх цікавило земельне питання, яке неодноразово ставало причиною політичних конфліктів у парламенті. Станіслав Березкін підтвердив, що вже давно ведуться розмови про створення ринку землі і в цьому питанні він відстоюватиме інтереси пайовиків, щоб їх не обманули, скупивши паї за безцінь. У свою чергу мешканці Бережинки вручили подяку від громади своєму народному депутату за постійну підтримку, зокрема за сприяння в будівництві водопроводу по одній з вулиць села за рахунок державної субвенції.

08e10be992206338a9e4f98cecd31591.jpg

Жителі Балашівки більше цікавилися планами політика на майбутню каденцію, розпитували про його передвиборчу програму. Особливо з почутого їх зацікавила ідея створення спільної програми розвитку регіону. Це буде своєрідна карта 100-го округу з усіма селищними радами, де зазначатиметься, що треба зробити в конкретному населеному пункті.

Інформацію для цієї карти вже почали збирати – відповідні звернення люди передають Станіславу Березкіну під час звітних зустрічей. Зокрема, лунає чимало пропозицій та прохань з облаштування та розвитку населених пунктів. Так жителі Вільного просять включити в план прокладання системи водопостачання та водовідведення. А на Балашівці хочуть створити громадський пляж і забезпечити освітлення вулиць.

У Гірничого ж більш нагальні проблеми: там люди ніяк не можуть вплинути на бездіяльність місцевої шахти, яка занехаяла свої будівлі. За словами гірничан, шахта відмовляється передати споруди, які не використовує, на баланс селищної ради і сама за ними не доглядає. Все руйнується і заростає бур’янами, а діти, які часто там влаштовують ігри, травмуються.

Поскаржилися люди і на наркопритон, який давно не дає їм спокою. Кажуть, не раз зверталися до правоохоронців, але безрезультатно. Тож Станіслав Березкін обіцяв взяти вирішення цього питання під особистий контроль.

ed44c3c6e6f6e5a59a4e1105eea6f598.jpg

51bc213128338a752643f2235d726f88.jpg

e60df50e57f5589c7a23dba8b2dbb1c6.jpg

70b87161d27f8b8540efa304f2021c1d.jpg

2054f27170c4fc7a86efcfc664c190f3.jpg

8e4b652a3a9bc4e873d862a3a96fc0cd.jpg

7f6abdf4a0529b7a9a0fcd0d7ab69dcf.jpg

8a76898abb3e08bbad6242cfd4e91f13.jpg

Поширити:

Залишити коментар:

коментар