Кропивницький посів друге місце у рейтингу польсько-українського проекту

© Громадський бюджет | Facebook

Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ було проведено публічний моніторинг українських міст та сформовано рейтинг найбільш досвідчених, що мають вдалу практику з питань впровадження партиципаторного бюджетування. У цьому рейтингу Кропивницький посів почесне друге місце.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією сайту міської ради Кропивницького.

Кропивницький вперше долучився до європейської практики Громадського бюджету в 2017 році. Тоді ж була утворена координаційна рада з питань Громадського бюджету міста, до складу якої увійшли представники громадськості, депутатського корпусу та виконавчих органів міської ради. Для успішного впровадження партиципаторного бюджетування було розроблено Положення про громадський бюджет (бюджет участі) м. Кропивницького та Програму реалізації громадського бюджету на 2017-2020 роки.

“У період із 2017 по 2019 рік департаментом з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій організовано три конкурси на найкращі проекти громадських ініціатив. Перші два конкурси були проведені в 2017 році, третій конкурс проводився з 01 квітня по 10 жовтня 2018 року, а проекти, які перемогли в останньому конкурсі будуть реалізовані протягом 2019 року”, – повідомила начальник управління економіки міської ради Маріанна Морква. – На даний час розпочато проведення вже четвертого конкурсу, проекти-переможці якого будуть втілені в 2020 році”.

Відповідно до Програми реалізації громадського бюджету у місті Кропивницькому, громадський бюджет 2017 року складав 3 000 000 грн. Але враховуючи активність громади та зростання вартості виконання робіт чи проведення заходів, передбачених проектами, у 2019 році було внесено зміни до Положення про громадський бюджет, які передбачають, що загальна сума громадського бюджету має бути не меншою 7 000 000 грн.

Протягом 2017-2019 років профільними виконавчими органами міської ради з 75 проектів вже реалізовано 54. Маріанна Морква зауважила, що на сьогоднішній день Кропивницький – єдине місто в Україні, яким було прийнято рішення щодо виокремлення проектів соціального напрямку.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар