НАТО обрало підрядника для ліквідації радіоактивного могильника на Кіровоградщині

© pixabay.com

За підтримки Трастового фонду НАТО в Україні стартував новий проект з ліквідації могильника радіоактивних відходів. Йдеться про об’єкт Міністерства оборони України «Цибулеве», розташованому в одноіменному селі на Кіровоградщині. Агенція НАТО з підтримки та постачання (NSPA) вже підписала відповідний контракт з підрядником «НТ-ІНЖИНІРИНГ», якого обрали за результатами міжнародного конкурсу.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією з офіційного сайту Кіровоградської ОДА.

Результатом реалізації проекту стане реабілітація території, на якій зараз зберігаються радіоактивні відходи, а також усунення загрози їх незаконного розповсюдження за межі об’єкта і зменшення негативного впливу РАВ на навколишнє середовище та населення регіону. Досвід, отриманий під час реалізації проекту, буде використано для ліквідації інших могильників та місць зберігання «історичних» радіоактивних відходів на території України.

«Я радий, що ми дійшли до фінального етапу відбору підрядника – підписання контракту, але водночас це лише початок великої та важливої роботи. І я не маю сумнівів, що вона буде мати успіх!» – азазначив генеральний менеджер Агенції НАТО з підтримки та постачання Петер Домер.

Нагадаємо, об’єкт «Цибулеве», де розташований могильник радіоактивних відходів, розміщений на території військової частини А 0981 у селищі Лісовому Олександрівського району. Частина була сформована 1 березня 1999 року на базі ВЧ № 14427, яка виконувала завдання з ядерно-технічного забезпечення Збройних Сил СРСР.

b931268142ea13b9bfab2d845630d4ec.jpg

Поширити:

Залишити коментар:

коментар