У Туреччині помер онкохворий АТОвець із Кропивницького

Учора, 1 травня, після тривалої боротьби з раком пішов з життя колишній військовий 3-го полку спецпризначення Віталій Драган. Днями тіло АТОвця доправлять в Україну з Туреччини, де він лікувався.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила волонтерка Оксана Червона, інформує Перша електронна газета.

Віталій відчув перші ознаки хвороби ще в 2016 році. Проте лікарі довго не могли встановити правильний діагноз і списували все на фізичні і психологічні наслідки служби. Онокологію виявили лише за кілька років. Тим часом пухлина розрослася.

Спочатку хлопця лікували у Кіровоградському обласному онкодиспансері. Та після восьми хіміотерапій його стан погіршувався. У червні 2018-го Віталія направили в Національний інститут раку, де провідний лікар Ганна Губарєва грубо відмовила воїну в пільговому лікуванні через його участь в АТО.

Після цього інциденту жінку двічі звільняли з посади, а Віталію надали допомогу волонтери української громадської організації “Дія в Україні”. Вони домовилися про лікування бійця в Туреччині і купили йому квиток на літак до Стамбулу. Там Віталій пройшов чотири курси хіміотерапії і чекав на трансплантацію кісткового мозку від нерідного донора. Проте організм воїна не витримав навантаження.

Редакція Першої електронної газети приносить щирі співчуття рідним та близьким Віталія Драгана. Нехай він спочиває з миром.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар