Московський суд залишив за ґратами обох полонених моряків з Кіровоградщини

Сьогодні, 17 квітня, Лефортівський суд Москви продовжив арешт усім 24 українським морякам, які перебувають в полоні в Російській Федерації, до 24 і 26 липня. Серед них  – двоє уродженців Кіровоградщини Роман Мокряк та Андрій Артеменко.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Оbozrevatel.

73c8353d85d235251dba56834d55caa6.jpg
Роман Мокряк, Сергій Цибізов, Євген Семидоцький, Андій Оприско (зліва направо) у Лефортівському районному суді Москви 17 квітня 2019 року / © Вікторія Рощина/Громадське

Термін попереднього розслідування продовжений до 25 серпня. Як заявив координатор команди захисту моряків, адвокат Микола Полозов, до кінця літа слідчі дії у справі можуть бути завершені.

Як пише Громадське, коли українських Героїв заводили до зали суду, присутні журналісти, адвокати і близькі моряків зустрічали їх оплесками.

Хлопці передали патріотичний привіт співгромадянам і навіть жартували.

“Все буде Україна. Слава Україні! Дасть Бог — скоро будемо вдома. На катерах назад. Декілька латок наклеїмо. Хоча у нас там все нормально”, — сказали моряки.

Сторона звинувачення просила продовжити арешт, наголошуючи на необхідності отримання результатів експертиз. У свою чергу сторона захисту заявила, що українці є військовополоненими і повинні бути звільнені, причому сторона захисту заявила, що захоплення моряків було фактом агресії з боку РФ.


Нагадаємо, 25 листопада 2018 року 24-х українських моряків затримали під час спроби переходу українських кораблів з Одеси до Маріуполя через Керченську протоку. Росія, всупереч міждержавному договору та міжнародному морському праву, перекрила прохід через протоку і здійснила напад на українські судна.

27 і 28 листопада у Криму українських моряків засудили до двох місяців ув’язнення.

Серед полонених моряків є двоє уродженців Кіровоградщини: командир катера “Бердянськ” уродженець села Карлівка Кропивницького району Роман Мокряк та Андрій Артеменко з Новоукраїнки.

efe3f18890dc27aae6d96481565d89fd.jpg
Щоб збільшити, відкрийте зображення у новій вкладці / © hromadske.ua

Проти українських моряків фабрикують правопорушення передбачене частиною 3 ст. 322 КК РФ (незаконний перетин державного кордону), за яке “світить” 6 років колонії.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар