Двом притулкам для тварин у Кропивницькому збирають гроші на допомогу

У Кропивницькому стартувала благодійна акція по збору грошей для потреб ГО “Бім” і “Щасливий пес”, які опікуються безпритульними тваринами. Зокрема, останній потребує паркану навколо своєї території.

Про це йдеться на сайті міськради, повідомляє Перша електронна газета.

Секретар міськради Андрій Табалов відзначив, що будівництво великого притулку, де б можна було облаштувати усіх вуличних тварин коштуватиме дуже дорого і міський бюджет не може собі дозволити таких видатків. Ставка на відкриття багатьох міні-притулків розбилася об невисоку активність кропивничан, які спочатку загорілися такою ідеєю, але швидко і охололи до неї.

“Тому я бачу вихід на сьогодні лише один – активно підтримати ті громадські організації, які встигли належним чином зарекомендувати себе, – наголосив Андрій Табалов. – У Кропивницькому – це два притулка для тварин: “Щасливий пес” і “Бім”. Волонтери цих організацій вже довгий час допомагають безпритульним чотирилапим друзям і своєю наполегливістю, на мою думку, заслужили на допомогу від всієї громади”.

Перше, що на сьогодні потребує ГО «Щасливий пес» – це паркан навколо своєї території. Хороша та надійна огорожа – це і дотримання санітарних вимог, і правил безпеки. Вартість питання – близько 100 тисяч гривень: із них 50 тисяч підуть на закупівлю необхідних матеріалів і стільки ж – на виконання робіт.

“Переконаний, що це цілком посильна сума для міста, а тому оголошую про старт благодійної акції, Якусь суму передбачимо у міському бюджеті, чимось допоможуть сусіди притулку – КП “Теплоенергетик”, які можуть облаштувати паркан на своїй межі. Я особисто внесу частину коштів і запрошую підприємців активно підтримати важливу справу. Адже стабільна робота таких притулків – це проявлене милосердя та безпечні від агресивних тварин вулиці Кропивницького”.

Сторінку зоозахисної організації “БІМ” у соцмережі Facebook шукайте за посиланням.

Сторінку ГО “Щасливий Пес” у соцмережі Facebook шукайте за посиланням.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар