Школярка з Кіровоградщини виняньчила лелеченя

© ТСН

Лелеченя Буслик, якого виняньчила 12-річна школярка з Кіровоградщини, відчув тепло і вилетів на волю. Торік родичі не покликали птаха із собою у вирій і він залишився зимувати в хаті своїх рятівників. Дотепер чорногуз відмовлявся виходити з теплої комори, але тепер відчув, що прийшла весна і це вже незворотно.

Про це йдеться у сюжеті ТСН, повідомляє Перша електронна газета.

Буслик жив у коморі, де для нього влаштували справжнє гніздо. Досі виманити лелеку на вулицю не вдавалося. Він визирав із теплого гніздечка і ховався назад. І люди розуміли – ще бути холодам. Черговий тест на весняність птах спочатку мало не провалив, але потім роздивився довкола і таки вийшов із комори.

За кілька хвилин Буслик уже впевнено кружляє над білими сільськими хатами і над гніздом, де він вилупився на світ минулої весни. Звідси його викрав хижий птах і кинув на подвір‘я Михайлових. Лелеченя вигодувала 12-річна школярка Софія. Тепер вони найближчі друзі.

За півроку, відлітаючи у вирій, родичі не покликали з собою Буслика. І він залишився в Михайлових. За цей час Софія вивчила купу інформації про життя чорногузів, склала раціон, організувала умови для життя. Озброєна знаннями дівчинка тепер припускає – Буслик може виявитися Буселкою.

Орнітологів у селі немає, тому стать лелеки можна дізнатися суто практичним шляхом – дочекавшись його родичів.

За народними прикметами, якщо птах почне готувати гніздо для подруги, значить він таки Буслик, а якщо чекатиме, поки запросять до готового помешкання – тоді це вже точно Буселка.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар