Нові студії для visual-радіо обладнали у Кропивницькому

Нові студії для visual-радіо обладнали на Суспільному Кропивницького. Над створенням декорацій та оздобленням старої радіостудії філії працювала низка спеціалістів.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі UA: Суспільне мовлення.

“Суспільне Кіровоградщини розпочало рік з підготовки та введення (спочатку у тестовому режимі, а невдовзі — на постійних засадах) спільного телерадіопроекту”, – розказує продюсерка Кіровоградської філії Суспільного Олена Кваша. – Програму “Радіодень”, починаючи з 4 лютого, з оновленої студії транслюватимуть наживо не тільки у радіоефір, а й на офіційну сторінку UA: Українське радіо Кропивницький у Facebook, найближчим часом додасться телетрансляція.

Роботи тривали майже місяць. Над створенням декорацій та оздобленням старої радіостудії філії працювала ціла команда: продюсери, інженери, режисер та оператор.

“За основу в дизайні взяли кольори Українського радіо, додали фото з гостями ефірів, зробили студійний годинник з логотипом UA: Українського радіо Кропивницький. Також ми прагнули отримати “живий” фон. У цій студії є вікно, яке виходить на центральну площу міста, тому не використати таку особливість локації було б дивно. З головним інженером філії — Костянтином Карповим, режисером філії Зоєю Богдашовою, оператором Русланом Фошкою, інженерами Ярославом Безущенком та Дмитром Мурчиком здійснили всю необхідну роботу зі світлом, комунікаціями, декораціями і отримали той результат, який хотіли”, — додає Олена Кваша.

Відтепер слухачі “РадіоДня” зможуть спостерігати за тим, що відбувається у радіостудії, а хто не має можливості побачити чи почути ефір наживо — зможе переглянути його на сторінці UA: Українське радіо Кропивницький у Facebook.

“Досі програми у Facebook ми виставляли після виходу в ефір, і працювали над поширенням найцікавіших моментів. Так, приміром, програма, яка вийшла в ефір 25 грудня 2018 року, отримала близько тисячі переглядів. Наших підписників зацікавило питання, коли ж святкували Різдво у Кропивницькому. Щоб знайти відповідь, було досліджено періодичні видання 1918-1923 років”, — розповідає продюсерка лінійна Наталія Потєєва.

Це не єдина радіостудія Суспільного Кіровоградщини, яка працює і в телевізійному форматі. Філія однією з перших почала працювати у форматі visual-радіо. Вже кілька років у вечірньому ефірі радіо- і телевізійного мовлення транслюється суспільно-політична програма “Радіомайдан”. Над програмою працюють редактори Леся Журавська та Любов Мислюк.

За словами Олени Кваші, команда з завданням адаптації радійних форматів впоралася і працює згуртовано.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар