ОТГ із Кіровоградщини виграла “транспортний” проект від “U-LEAD з Європою”

© kolobok.ua

Приютівська селищна ОТГ із Кіровоградщини візьме участь у проекті “Підтримка та розвиток сталої мобільності в об’єднаних територіальних громадах” Програми “U-LEAD з Європою”. Зокрема, громада розроблятиме стратегію розвитку громадського та соціального транспорту.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на прес-центр ініціативи “Децентралізація“.

У рамках проекту представники ОТГ візьмуть участь у серії тренінгів, що націлені на підвищення компетенцій у сфері планування інфраструктури публічного транспорту, заходів з безпеки дорожнього руху, створенні умов для безпечного і комфортного велосипедного руху, а також організації послуг громадського й соціального транспорту.

Читайте також: Туристичний путівник новими громадами України розповідає про три ОТГ з Кіровоградщини

Також громада отримає технічну допомогу у розробці стратегічних документів у сфері розвитку громадського та соціального транспорту, що сприятимуть застосуванню сучасних підходів для популяризації сталих способів пересування, тобто таких, які завдають мінімальний негативний вплив на довкілля та економіку.

За участі українських та німецьких експертів заплановано проведення тренінгів, міжнародних навчальних візитів, а також робочих сесій безпосередньо в громаді.

Загалом із 128 претендентів для участі у проекті відібрали 30 громад. Із повним переліком можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, делегація з Кіровоградщини побувала ще в одній ОТГ на Прикарпатті.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар