В Україні до 85-ї річниці Голодомору створили інтерактивну мапу пам’яті

Адміністратор української “Вікіпедії” Олександр Іванов створив карту пам’яті Голодомору 1932-33 років. Кожна позначка на мапі прив’язана до георгафічної локації, про яку йдеться в спогадах. Позначка кіноплівки: відеоісторія, конверту – текстова історія, фотоапарата – світлини. Зокрема, на мапі присутні і спогади мешканців Кіровоградщини.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляє Перша електронна газета.

“Смерть мільйонів людей сприймається як статистика. Історія кожної людини, яка пережила Голодомор, сприймається як трагедія. Витратьте кілька хвилин і подивіться чи почитайте спогади про Голодомор близько до свого населеного пункту.

Карта містить сотні позначок, але це лише початок. Існують десятки тисяч спогадів про Голодомор. І всі вони мають бути нанесені на карту. Тому, прошу небайдужих людей долучатися, – пише активіст Олександр Іванов”.

Усі, хто хоче долучатися до наповнення мапи – пишіть Олександру Іванову у Facebook, або надсилайте спогади, яких немає на карті, на пошту holodomorgenocide@gmail.com.

Нагадаємо, сьогодні, 24 листопада, о 16:00 відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання, після якої українці вдома та по всьому світу запалюватимуть свічки пам’яті у себе на вікнах чи біля меморіалів Голодомору.

У Кропивницькому о 15:30 від Кафедрального собору розпочнеться хода пам’яті та покладання квітів до пам’ятного знака жертвам Голодомору 1932-1933 років на Фортечних валах.

Читайте також: В Україні зняли проникливий ролик до роковин Голодомору

Поширити:

Залишити коментар:

коментар