Якщо кропивничани не погасять борги за опалення, “Кіровоградтеплу” перекриють газ

НАК «Нафтогаз України» не надасть ДП «Кіровоградтепло » ТОВ «ЦНТІ УНГА» номінації (закуплений обсяг природного газу), якщо підприємство не виконає умови щодо досягнення рівня розрахунків за спожитий природний газ не нижче 90%. Для цього підприємству невідкладно необхідно сплатити 37,2 млн грн, тоді як борг кропивничан перед ДП «Кіровоградтепло» становить 53,3 млн. грн.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Сьогодні ми всі є свідками проблемних ситуацій із забезпеченням теплопостачання в різних містах України, зокрема у Кривому Розі, Смілі, Херсоні, Сєверодонецьку, Первомайську, Шепетівці. Через заборгованість теплопостачальних підприємств перед НАК «Нафтогаз України» за спожитий раніше природний газ, вони не отримали номінації на природний газ .

Як зазначають у НАК «Нафтогаз України», тепловиробники, які забезпечують мешканців зазначених регіонів теплом та гарячою водою, накопичили значну заборгованість, не виконують графіки її погашення або у попередньому періоді розрахувались з Нафтогазом менш ніж за 90% використаного газу. Поки ці підприємства не виконають ці вимоги законодавства, Нафтогаз не може надавати їм номінації на газ на пільгових умовах, визначених Кабінетом Міністрів.

ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА», яке опалює 2/3 приміщень Кропивницького, належить до проблемних підприємств, які не зможуть отримувати у НАК «Нафтогаз України» номінації на газ.

Для того, щоб отримати номінації для газопостачання котелень і забезпечення їх безперервної роботи, ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» повинно виконати умови, що встановлені для теплопостачальних підприємств – зокрема досягнення рівня розрахунків за спожитий природний газ не нижче 90%.

На даний час рівень розрахунків підприємства з газопостачальником складає 84,6 % . Для забезпечення розрахунків на рівні 90% та отримання номінацій на природний газ підприємству невідкладно необхідно сплатити 37,2 млн грн.

В той же час, населення міста з урахуванням пільг і субсидій заборгувало ДП «Кіровоградтепло» 53,3 млн. грн., бюджетні установи – 1,9 млн. грн., госпрозрахункові організації – 0,9 млн.

В умовах сьогодення всі повинні розуміти, що стабільний перебіг опалювального сезону залежить не тільки від теплопостачального підприємства, а й від усіх споживачів, від дотримання платіжної дисципліни і своєчасних розрахунків, відповідальності керівників міських установ і організацій та мешканців міста: немає розрахунків – немає газу.

ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» також нагадує споживачам підприємства – користувачам субсидій про необхідність систематичної щомісячної сплати вартості фактично спожитої послуги з теплопостачання з урахуванням розміру призначеної субсидії, відповідно до п. 20 постанови Кабінету Міністрів України від 25.10.1995 р. № 848. Не допускайте накопичення заборгованості – ризикуєте втратити субсидії.

Споживачам, яким підприємство пішло назустріч, і які отримали право на розстрочення платежів на послуги теплопостачання відповідно до укладених договорів реструктуризації, нагадуємо про необхідність дотримання платіжної дисципліни щодо обов’язкової щомісячної оплати визначених нарахувань. На початок опалювального сезону юридичним відділом підприємства вже подані позови до суду щодо невиконання споживачами умов саме договорів реструктуризації.

Сплатити заборгованість без комісійного збору споживачі підприємства можуть безпосередньо в касі абонентного відділу з понеділка по четвер з 8.00 до 17.00 ( у п’ятницю до 16.00) за адресою: вул. Гришина (Кутузова ) 23/16 (2 поверх)., Телефони для довідок : 56-15-02, 56-15-19.

Ознайомитися із списком квартир, за якими рахується заборгованість за послуги теплопостачання, можна за посиланням.

Нагадаємо,6 листопада депутати міської ради Кропивницького підтримали проект рішення про повернення у комунальну власність цілісного майнового комплексу, який перебував у оренді ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА». Усе майно планують передати на баланс комунального підприємства “Теплоенергетик”.

Також ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА», послуги якого у вересні цього року здорожчали на 15,45%, планує знову підвищити тарифи на теплову енергію – ще на 16%.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар