Усі зупинки громадського транспорту в Україні обладнають захисними стовпчиками

© day.kyiv.ua

Із 1 вересня в Україні почали діяти зміни внесені у “Державні будівельні норми” (ДБН) «Вулиці і дороги населених пунктів». Відповідно до змін, усі зупинки громадського транспорту мають відокремити від проїжджої частини металевими захисники стовпчиками. Ця норма стосується нового будівництва та проведення реконструкції.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією з офіційного сайту Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

“Підвищуємо безпеку людей на зупинках громадського транспорту. В дію вже вступила важлива норма з цього приводу — обов’язкове проектування захисних огороджень — металевих стовпчиків перед зупинками. У попередніх нормах не містилося жодної вимоги щодо безпеки людей на зупинках. До того ж, за останні роки кількість смертей від наїздів на зупинках громадського транспорту в Україні тільки зростає. Тому введення такої норми було вкрай необхідним”, – переконаний заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні документи, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

Згідно з ДБН, також на під’їздах до зупинок маршрутного транспорту мають обов’язково встановлюватися огорожі перильного типу відповідно до ДСТУ Б В.2.3-11 “Огородження дорожнє перильного типу. Загальні технічні умови”. Крім цього, на зупинках повинні бути передбачені засоби інформування пасажирів (електронні табло, таблиці з розкладом та схемою руху тощо) та автомати з продажу квитків. При цьому, вони не повинні погіршувати видимість для водіїв або заважати руху пішоходів.

Нагадаємо, із 1 вересня в Україні також ввели обов’язкове проектування велосипедних доріжок і смуг під час нового будівництва та реконструкції доріг; заборону на встановлення тимчасових споруд, рекламних та інших конструкцій на пішохідних зонах тротуарів при будівництві, реконструкції чи капітальному ремонті вулиць і доріг; забудовникам дозволили склити балкони та лоджії вище 3-го поверху при проектуванні нових та реконструкції існуючих житлових будинків.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар