Знам’янський відділ освіти збирався витратити півмільйона на парти, які не відповідають вимогам НУШ

Антисколіозний комплект шкільних меблів / © zmist.pl.ua

Знам’янською місцевою прокуратурою виявлено порушення при проведенні процедури закупівлі шкільних меблів за бюджетні кошти на суму майже півмільйона гривень. Відділ освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради уже підписав договір на постачання парт, які не відповідали тендерним вимогам і вимогам Міністерства освіти і науки щодо меблів для “Нової української школи” (НУШ).

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби прокуратури Кіровоградської області.

Встановлено, що за результатами проведеного відділом освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради електронного аукціону було визначено підприємство переможця торгів та укладено з ним договір на постачання 390 комплектів шкільних парт вартістю 484 тис грн.

Проте, при аналізі прокуратурою пропозиції, наданої переможцем торгів виявлено її невідповідність вимогам тендерної документації. Зокрема у парт відсутні полички, підсклянники, пенали для ручок. Крім того, стільниця не має необхідних поглиблень для глибшої посадки з правильною підтримкою ліктя при письмі, що допомагає йому зберігати правильну осанку, тобто стіл не являється антисколіозним.

Більш того, переможцем закупівлі не надано документів, які б свідчили про відповідність парт вимогам чинного державного стандарту якості.

Зважаючи на вказане, місцевою прокуратурою подано позов до відділу освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради та підприємства-переможця із вимогами щодо визнання недійсними результатів публічної закупівлі та договору на постачання шкільних парт. Господарським судом Кіровоградської області наразі відкрито провадження у даній справі.

Придбання антисколіозних одиночних парт є вимогою Міністерства освіти і науки у процесі запровадження “Нової української школи”.

За інформацією системи електронних закупівель ProZorro, тендер на закупівлю 390 комплектів шкільних парт відділ освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради проводив 10 серпня. Переможцем із пропозицією 484 тис. 770 грн виявився ФОП Чабаненко Валерій Володимирович. Цей підприємець зареєстрований у Кропивницькому на вул. Попова і спеціалізується на виготовленні меблів, будівельних металевих конструкцій і частин конструкцій, а також на роздрібній торгівлі побутовими електротоварами в спеціалізованих магазинах.

ФОП Чабаненко Валерій Володимирович брав участь у трьох тендерах на закупілю меблів через систему ProZorro, але виграти підприємцю вдалося лише одного разу. Цю закупівлю нині й оскаржує прокуратура.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар