Президент України попросив вибачення за обіцянку закінчити АТО за години

Петро Порошенко у Кропивницькому

Сьогодні, 23 серпня, під час урочистої церемонії підняття Державного Прапора України у Дніпрі Президент України Петро Порошенко попросив вибачення за обіцянку завершити АТО за години.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією з офіційного сайту Президента України.

«Понад чотири року тому я заявив, що АТО триватиме години, а не місяці. Тепер вже не так важливо, в якому контексті ті слова були сказані. Не важлива і образність цієї заяви. Люди сприйняли її як можливість завершити війну дуже і дуже швидко. Я шкодую, що породив завищені очікування. Щиро перепрошую, що подав надію, яка не збулася. Прикро, що дав обіцянку, яка не справдилась. Прошу за це вибачення», – звернувся до українців Президент Петро Порошенко. – «Це для мене дуже серйозний урок обережного і відповідального ставлення до своїх слів і до своїх обіцянок… Дякую вам за це розуміння. Країна вимагає чесної і відвертої розмови», – підкреслив Президент.

© president.gov.ua

Глава держави наголосив: «Я з цього зробив висновки. Із самого початку слід було націлити усіх на тривалу та виснажливу боротьбу за те, щоб звільнити кожен клаптик української землі».

© president.gov.ua

Глава держави підкреслив, що перед усім народом поділився своїм переживанням, яке не полишає його за жодних обставин:

«Яке давно мені на дає спокою. І не було жодного дня, щоб я про це не згадував. Чи коли отримую зведення з фронту, чи коли підписую Укази про нагородження загиблих українських героїв. Чи коли, і це особливо важко, коли зустрічаюся з мамами, дружинами, дітьми полеглих у боях хлопців і дівчат. І зараз про це думаю, коли дивлюся на цей наш прапор, з яким наші воїни йдуть проти ворога».

Нагадаємо, цю обіцянку Петро Порошенко озвучив у 2014 році, коли був кандидатом на пост Президента України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар