У Кропивницькому попрощалися із загиблим на Донбасі військовим Михайлом Яровим

© kr-rada.gov.ua

Учора, 16 серпня, кропивничани прощалися із земляком – учасником Операції Об’єднаних Сил Михайлом Михайловичем Яровим. Військовий поклав своє життя за свободу і незалежність свого народу. 13 серпня кропивничанин підірвався на ворожій міні у Мар’їнці Донецької області.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією з офіційного сайту міськради Кропивницького.

Вже більше чотирьох років на українському сході тривають бойові дії. Страшна війна забрала ще одне життя і громада міста схилила свої голови в скорботі.

Загинув вірний син України, військовослужбовець Збройних Сил, гранатометник військової частини А-0666 солдат Ярoвий Михайло Михайлoвич , життя якого героїчно обірвалося на 41–му році життя, під час проведення Операції Об’єднаних Сил на сході України.

Михайло Михайлович Яровий народився 19 вересня 1977 року в Кіровограді. Закінчив загальноосвітню школу № 22 та вступив до вищого професійного училища №4, де здобув спеціальність слюсаря-ремонтника ІІІ розряду. Пройшов строкову, військову службу в Збройних Силах. Свою трудову діяльність Михайло Яровий розпочав на заводі «Червона зірка», на якому пропрацював довгий час слюсарем-ремонтником. Із 2009 по 2016 рік працював вантажником на підприємстві «Креатив» та на інших посадах у приватних підприємствах міста.

Із липня 2018 року Михайло Яровий був зарахований до лав Збройних Сил України на службу за контрактом.

13 серпня 2018 року під час виконання бойового завдання в районі проведення Операції Об’єднаних Сил, у населеному пункті Мар’їнка Донецької області солдат Яровий Михайло Михайлович загинув, отримавши смертельні поранення від підриву на ворожій міні. Він до кінця з честю та гідністю виконав свій військовий обов’язок.

“Для всіх він був надійним другом, простою, відкритою і небайдужою до життя людиною.

Не словами і крилатими гаслами довів, що любить свою Батьківщину, а віддавши своє життя за нашу свободу і незалежність, – відзначив у своєму виступі товариш по службі солдат Дмитро Поворознюк.

Молитву за упокій українського воїна прочитав керуючий Кіровоградською Єпархією Української православної церкви Київського патріархату, єпископ Кропивницький і Голованівський Марк.

16 серпня, у Кропивницькому було оголошено Днем жалоби. Вшануємо пам’ять загиблого Ярового Михайла Михайловича.

Слава Героям! Вічна і світла пам’ять!

© kr-rada.gov.ua
© kr-rada.gov.ua
© kr-rada.gov.ua
© kr-rada.gov.ua
© kr-rada.gov.ua
© kr-rada.gov.ua
© kr-rada.gov.ua
Поширити:

Залишити коментар:

коментар