Для розчахнутої у центрі Кропивницького катальпи зроблять дерев’яні підпори

Для розчахнутої катальпи, яка під час негоди постраждала у центрі Кропивницького, зроблять дерев’яні підпори, аби дерево продовжило жити. Те ж саме комунальники зроблять і для інших дерев на площі Героїв Майдану.

Про це Першій електронній газеті повідомив секретар міськради Андрій Табалов.

“Під час стихійного лиха у нас сталася проблема з катальпою – вона розчепилася. Одна її гілка впала. Це дійсно трагедія, бо ці дерева є прикрасою нашої площі. Міський голова дав розпорядження зробити все залежне від комунальних служб, аби врятували дерево і ліквідували наслідки стихійного лиха. На жаль, уже були випадки, коли це дерево підпалювали. Тому я хочу попросити усіх жителів міста бережливо ставитися до зелених насаджень”, – додав Андрій Табалов.

DSC_0163

Керівник КП “Благоустрій” Віктор Луценко зазначив, що підпори виготовлять із дерева. Вони мають витримувати велику вагу та бути естетично привабливими.

“Ми виявили всі тріщини і порожнини в деревах. Їх оброблять садовим варом. А також відповідним спеціалізованим розчином обробимо місце, де розчахнулася гілка катальпи. Її вже відпиляли. Ці заходи дозволять затримати процес внутрішньої руйнації дерева. Окрім того, для всіх дерев на площі працівники “Благоустрою” виготовлять підпори”.

Нагадаємо, сім світлофорів у Кропивницькому перестали працювати через негоду.

Читайте також: У Кропивницькому дощовою водою затопило приватні будинки

DSC_0184

Поширити:

Залишити коментар:

коментар